Kubica snabbast vid ERC-premiärens ”warm up”, Östberg jublar över sin nya WRC-Cittra, Sophia lotsar Mattias och Motorbloggen ”krossad”!

Heta WRC-åkaren Robert Kubica visade fin form vid uppvärmningen till ERC:s första deltävling, Jännerrallye med start imorgon, lördag. På dagens två kilometer långa ”shake down” var Kubica snabbast med M-Sport RRC-Fiestan. Efter polacken följde Kajetanowicz, Harrach, Pech, Baumschlager, Odložilík, Consani Cerný, Tarabus, Aigner, Gryazin och Tlust’ak. I kväll väljer man startpostition och det som är mest förvånande är att favoritippade Andreas Aigner inte körde in bättre än som tia med nya S2000 Peugeoten.
För Kubicas nye co-driver Maciek Szcepaniak är detta lite av en testtävling, slår samarbetet väl ut kan det bli han som lotsar Kubica resten av året. Hur som helst har paret en hektisk period framför sig och direkt efter målgång väntar ett plan för att ta dom till södra Frankrike där M-Sport gänget väntar för tester till Rally Monte Carlo om två veckor. Där kommer han att sitta i den nystrajpade BloggKubicaLOTOS/M-Sport Fiestan ( bilden).

*
Kubica bytte Citroén mot Ford och verkar nöjd med detta. Minst lika nöjd är BloggMadsMads Östberg (bilden) som i par med svenske co-drivern Jonas Andersson gjorde motsatt byte, från England till Frankrike om man säger. Till Autosport förklarar Mads att han är mycket nöjd med bytet och känner att hos Citroén kan han nu få visa sin kapacitet. Bilen känns också bra förklarar han i artikeln och inte speciellt ödmjukt tycker jag säger Mads.
– Allting är annorlunda från vad jag sett tidigare, både med tanke på teamets sammansättning, hur man jobbar, alla detaljer och kunskap!
Även bilen är annorlunda menar WRC-sexan 2013.
DS3:an är välbalanserad och stabil, motorn fungerar annorlunda med mycket mer kraft än vad jag haft tidigare…
Han berättar att alla trodde han skulle fortsätta hos MR Wilson ännu en säsong, inte minst hemma i Norge.
Själv förstod jag direkt att detta var något jag verkligen ville göra och jag sa tidigt på säsongen att får jag chansen tar jag den och lyckligtvis fick jag detta!
Nu har jag aldrig och kommer aldrig att få möjligheten och tur är väl det, att provköra varken en WRC-Fiesta eller Citroén men nog är det konstigt att det är så stor skillnad på de bägge bilarna? Den bil som Hirvonen aldrig fick någon ordning på, höjer nu Östberg till skyarna och misstänker jag, finnen däremot tycker att Forden är ”Guds gåva till mänskligheten” detta i jämförelse med det som kommer från Paris. Onekligen blir säsongen intressant och att se vem som får mest rätt, eller blir det enbart en fråga om vem av Polo-åkarna som kommer att stå överst på pallen…

*
På tal om VW Motorsport så är det väldigt tyst från världsmästarna 2013. Har inte ens sett någon bild på på de nya bilarna, om de är strajpade lika som i fjol t.ex? Kanske är Capito & Co så segervissa att man kör direkt ner till Monte och förbereder skumpaöppningen…

*
Kollade lite på Sprint-SM:s anmälningslista och där man nu är uppe i fyrtiofyra anmälda. Senast i raden är Mikael Gustavsson från Kil med en WRC-Skoda Fabia. Kan det möjligtvis ha något med Ramona Karlsson att göra?

*
Patrik Barth ut och Sophia Karlsson in. Det handlar om hårdsatsande Mattias Olsson från Kil som byter co-driver inför EM-äventyret i Ford Fiesta R2:an. En bil som just nu byggs färdigt i Kil samtidigt med att Mattias och Sophia i helgen laddar upp med landslagsläger i Sveg. Sörmlandstjejen kommer att lotsa Mattias genom EM-säsongen och har trots sin ålder hela tio års rutin från kartläsarstolen. Fyra SM-säsonger och ett antal utlandsstarter finns också i bagaget sedan hon började som trettonåring bredvid pappa John ”Glas-Jompa” Karlsson.
Sophia har mycket mer rallyrutin än jag har, jag tror att hon kommer tillföra en hel del till teamet, säger Mattias medan Sophia inflikar.
Det ska verkligen bli spännande, jag ser fram emot säsongen och med höga mål för oss tillsammans!

Premiär för EM-serien är redan i månadsskiftet januari-februari nästa år på andra sidan Östersjön i Lettland. Innan dess planerar Mattias att göra ett omfattande test av den ”nya tävlingsbilen”

*
Förintad, krossad, nerpissad, kalla det vad ni vill men i dag kom 2013 års bloggsiffror och Fotbollsbloggen passerade Motorbloggen i antalet unika besökare. Det som inte fick hända, hände och jag ser inte riktigt egentligen hur det gick till? Men siffrorna ljuger inte och Fotbollsbloggen noterades för 74 523 unika besökare medan Motorbloggen förnedrades med ”bara” 70 078 besökare under året.
Jag skämtar så klart, detta är fantastiska siffror både för mig och Patrik Persson som driver bloggen för bollälskarna. Övriga bloggar spelar i helt andra divisioner än vad Patrik och jag gör och målsättningen för 2014 måste så klart för mig bli att återta första platsen. Något som enbart alla ni flitiga läsare kan hjälpa till med, tillsammans måste vi väl ändå kunna bevisa att motorsport är mycket mer intressant än fotboll!

4 svar på “Kubica snabbast vid ERC-premiärens ”warm up”, Östberg jublar över sin nya WRC-Cittra, Sophia lotsar Mattias och Motorbloggen ”krossad”!

  1. Hej Nina.
   Visst är det Jonas. Skyller på tidsbrist, slog bara på ”Mads Östberg” i arkivet och då dök bilden upp, kollade tyvärr inte tillräckligt noga. Men bilen är ju rätt…
   MVH
   Tommy

 1. Hörde de goda nyheterna att Pontus ska köra Rally Sweden i en WRC bil för M sport.

  Riktigt skoj för ”pojkvaskern”

  God fortsättning på dig Tommy.

  Mvh Kennet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *