Klart med mer WRC för MIni, Ramona klar för final i PWRC och Milell dominerade igen!

Idag bekräftar Prodrive att man är klara för ytterligare tre WRC-deltävlingar med Dani Sordo som förare i den senaste versionen av WRC-Minin. Tävlingarna som kommer att få besök av Prodrive och Mini är Nya Zeeland, Tyskland och Storbritannien. Alla tre handplockade att passa bilen och där Sordo med lite tur kanske ska tilläggas, kan placera sig på pallen.
Nu blir han inte ensam i de här tre tävlingarna att åka Mini. Som det sagts tidigare från Prodrive vill man komplettera med någon ”privatåkare”. Självklart måste Patrik Sandell vara given vid sidan av Sordo efter den fina körningen i Rally Portugal…
Nu lär det bli fler än de här tre tävlingarna för Sordo, man är öppen för fler framträdanden. Vilka ytterligare kommer att meddelas längre fram på säsongen. Kanske kan bli full säsong för Sandell också, vem vet!
Även i PWRC är det positiva tongångar och samtliga tolv föranmälda inklusive Ramona Karlsson, har nu valt att köra finalen i Spanien. Detta betyder att ingen mästare kommer att koras förrän i finalen, precis som det ska vara.
Ingen större överraskning att Noah Milell dominerade i första deltävlingen av SSKC på hemmabanan Åsum Ring. I fjol tog han silver och i år är siktet så klart inställt på guld. Milell inledde något blygsamt med en fjärde tid på testet, men när det var dags för kval satte han konkurrenterna på plats. 
I finalen knep han starten och satte i stort sett identiska varvtider och kunde ta målflagg 7,4 sekunder före klubbkamraten Andreas Johansson som hade en tuff fight med ännu en Kristianstadförare, nämligen Simon Ohlin. En härlig trippel för Kristianstad Karting Klubb.
– Fantastisk inledning på säsongen, menade Noah Milell.
Hans coach, tillika Världsmästaren från 1996 Johnny Mislijevic hade så klart inget att klaga på.
– Noah står för en stabil insats. Han kör mjukt och följsamt, sätter jämna och snabba varvtider rakt igenom hela tävlingen, konstaterade Johnny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *