Klart med anmälda till Rally Sweden

Idag gick faxen varm hos Bertil Klarin och Rally Sweden, det var sista dagen att anmäla sig till VM och SM-premiären. I VM-delen rasslade det till ordentligt och vid 19-tiden var där 52 ekipage anmälda. I stort sett alla fjolårets VM-åkare är nu anmälda, sent kom Fordteamet med Hirvonen och Latvallas anmälningar. I samma veva dök även Marcus Grönholm och Henning Solbergs namn fram, båda i WRC-Focus.
Sena att anmäla sig var även flera svenskar i P-WRC och S-WRC klasserna. Lite överraskande kommer Patrik Flodin att köra en finsk Mitsubishi i P-WRC. Överraskande då han haft ett bra samarbete med det ryska Subaru-teamet som han blev rysk rallymästare för. Oavsett vilket så blir Patrik en av storfavoriterna i klassen.
Ja det vill säga hur det blir med PG:s bilval, S-WRC eller P-WRC, det är frågan? Under dagen har man kunnat läsa både att han har gjort klart med hyra av en ny engelsk Mitsubishi EVO X för att i nästa stund få reda på att han ska åka sin egen SM-vinnande Mitsubishi. Nästa utspel är att Gert Blomquist erbjuder det svenska Peugeot-teamets Super 2000 bil till honom. Detta är en äldre och kanske inte lika konkurrenskraftig bil som de övriga i S-WRC, men med PG bakom ratten så kan det bli en vinnare? Hur som helst så blir det spännande att se vad han sitter i den elfte februari.
Kul att läsa att duktige Jocke Nyman fått till det med ett finskt Mitsubishi-team och kommer med en ny bil en EVO IX och dessutom i VM-delen. Målsättningen är det inte heller något fel på hos Jocke.
– Jag hoppas på en topp fem placering!
En liten knall för mig är att läsa att den glade gamängen Per-Arne Sääw kör i VM och detta med en Skoda Super 2000. Vid sin sida har som vanligt Olofströmsboende Kalle Lexe. Att han kompletterat garaget med en Skoda vid sidan av Kit-car Golfen som han körde i Offerdalingen i helgen var nytt för mig, men klart kul!
Även i SM-delen har det plussats på och nu börjar man närma sig sextio anmälda. Ytterligare tio bilar sedan är det stopp, då taket är satt till sjuttio för att hinna med mellan VM-åkarna. På måndagen kom det glädjande beskedet att Hässleholmaren Per ”Börje” Andersson fortsätter att lotsa östgöten Mikael Lindquist ytterligare ett år i Rally-SM. Den WRC-Focus 05 som man rullade kraftigt i somras är nu reparerad och blir parets bil i årets Rally-SM:s klass trimmat 4WD.
I den Otrimmade 4WD-klassen dök även Joachim Grahn med nye co-drivern Joakim Nilsson från Åhuskärr upp, nu med ny klubbadress Simrishamns MK. I samma klass och nu som Grahns teamkompis kör SMK Hörbys Osborn Eklund, fast Osborn kör Subaru. Sista skåning i anmälningslistan blev Hässleholmsbröderna Johan och Morgan Gren, som kommer med sin ”Golf trea” i Trimmat 2WD.
En som inte är anmäld är andra hälften av Åhuskärrs rallyåkare, Jonas Olsson. Enligt uppgift lär Fiestan äntligen ha hittat en köpare och isåfall återfinns bilen i VM-delen av rallyt medan Jonas får bli åskådare. Klarhet i detta kommer inom kort.
Startfältet ser bra ut och väderleksrapporterna är fortfarande positiva för Hagforsområdet. Minus grader, pendlande mellan 5-11 minus är utlovat till och med nästa torsdag. Dock ingen mer snö i sikte. Idealiskt kan tyckas, men läste att Klarin skulle vilja ha lite blidväder så att det blir is och hårdfruset på vägen. Nu är det mest snö som riskerar att köras bort tämligen omgående och sedan är det bara hårdfruset grus i botten. Kan bli tufft!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *