Kenny Bräck friad från fusk, Mats vann Sturuspsprinten och så drifting…

Fuskbråket du inte fick se! I krigsrubriker berättar Aftonbladet på första sidan om något jättefusk och Kenny Bräck är den skyldige. Bläddrar snabbt fram till uppslaget, man har storyn över två sidor plus jättebild, riktigt usel dessutom på Indy 500-vinnaren. Vad är det då för fasansfullt fusk han har gjort sig skyldig till? Jo, den för mig helt okände roddaren Maria Brandin ansåg att Kenny använde armarna när man skulle åla sig under ett hinder i något fjantigt delmoment i Mästarnas Mästare. Sist i artikeln klargörs det tack och lov ” Kenny Bräck friades från anklagelserna…”
Hallå, hallå vad är det som står på? Är nästan säker på att Kenny inte haft så mycket mediautrymme hos Aftonbladet under sin aktiva karriär som nu. Glömde förstås så klart hans krasch, då fick han självklart också massor av spaltmeter hos kvällspressen. Men att fuska i detta töntprogram verkar vara jämförbart med ”Kungens kaffeflickor” ”Persbrandts kokain” eller andra historier som skakat om landet. Nu kräver jag att Aftonbladet följer upp det hela och kollar så att inte Kenny kör fusktrimmat i Midnattsolsrallyt…
Fick lite påbackning av min kollega som frågade om oljans livslängd i helgen. Han påminde mig om att det faktiskt var han som hade koll på Corvette klubbens besiktningsaktivitet i Kristianstad i lördags. Jag böjer mig!
Frågade i söndagsinlägget om någon vågade sätta emot på att Asfaltkungen Mats Andersson skulle vinna andra deltävlingen i RS-DM på Sturup? Ingen satte klokt nog emot och visst vann Mats. Men Ebbe Nilsson från Hässleholm kommer närmare och närmare och bara fem sekunder skiljde mellan Protonen och Golffyran. I övermorgon bär det av till Bilprovningen för Ebbe där den helt nya Kitcar Puman ska under luppen. När detta väl är klart då ska gapet bli ännu mindre tänker Ebbe och helst ska sekunderna hamna till hans fördel!
Måste även nämna B-föraren Joakim Lindh, bilhandlare från Hässleholm, som åkte in som trea totalt med sin BMW Compact. Starkt kört Jocke!
Lika starkt var det av lilla syster Viktoria som tog andra raka silverplatsen i C grupp E. Bara 1,6 sekunder skiljde till vinnaren Peter Larsson, Nästa gång på hemmaplan i Lille-Mats är det dags för Viktoria att kliva högst upp på pallen, så håll i hatten gubbar!
Var som sagt på Driftingtävlingarna i Bivaröd i söndags. Låt mig säga än en gång, detta är en motorsport jag har lite svårt att ta till mig. Men smaken är som baken, olika och för mig får man gärna bränna värdelösa däck en helg. Någon stor sport har jag dock svårt att se…
På plats fanns även moderata kommunalrådet i Hässleholm, Urban Widmark. Avslappat klädd i shorts och solglasögon följde han de vrålande och sladdande bilarna. Dagarna före hade han det tvivelaktiga nöjet att för media förklara hur dyr den nya idrottsanläggningen i Hässleholms skulle bli. Man hade räknat med 120 miljoner, fasansfullt mycket pengar i min värld, men notan slutade på 400 miljoner.
Lite dyrt, tyckte Widmark. Nu får man skrota planerna på fotbollsarenan för sextusen åskådare och banta den till fyratusen. Fyratusen, ungefär vad division tre laget IFK Hässleholm har under en hel säsong. Nu vill man göra plats för lika många per match. Är det jag som är dummare än vanligt eller?
Kanske Widmark var på Bivarödsfältet för att få idéer om hur han ska stötta Hässleholms MK? Får fotbollsklubbarna och friidrotten flera hundra miljoner, så kanske Wilke och gänget åtminstone kan få några lass grus till Snapphanerallyt. Det vore inte mer än rättvist, för klubben har verkligen satt kommunen på sportkartan med sina ideliga SM-arrangemang!

5 svar på “Kenny Bräck friad från fusk, Mats vann Sturuspsprinten och så drifting…

 1. Glöm för bövelen inte tiondelsfajten i voc B mellan Erik Andersson, Bengt Bondesson och oss (Forsrallyteam) på Sturup.
  När röken lagt sig segrade Erik, 0,2 sekunder före Bengt och 0,8 före oss.
  Det är tajt ibland. 🙂

  1. Hej.
   Alltså inte bara i ”riktiga” Rally-VM som det är kamp om tiondelarna…
   Stort grattis till er alla tre!
   MVH
   Tommy
   PS: Är väl lika bra att även gratta SMK Hörbys Martin Andersson för segern i C-klassen med BMW:n. Vet inte om han har någon ”voodoo-modell” av 240:an kvar där hemma som han sticker nålar i för att ställa till djävulskap för mig framöver…DS

 2. Denna artikel är i mitt tycke töntig, skriven av en töntig fotochef som inte verkar vara särskilt vass på det svenska språket, åtminstone inte skriftspråket.
  Det förefaller som att skribenten strävar efter att uppnå epitet som åsiktsmaskin, skjutjärnsjournalist eller dylikt. En sådan strävan blir lätt patetisk om det fattas verktyg i lådan. Det blir som att skjuta från höften – träffsäkerheten är begränsad. Fotografiet med den pompösa posen är i sammanhanget inte till någon hjälp, snarare stjälp.

  1. Hej Sealine.
   Finns ett mycket enkelt sätt för dig att slippa dessa sura maguppstötningar. Klicka bort, det hade jag gjort om jag varit som du.
   Ha en Glad Påsk
   Den töntige…

 3. Vi bilsportintresserade är ju lite töntiga. Vi tycker ju om att det byggs ett tionde ridhus, att kommunerna satsar stora pengar på slogans som ”vänligast i sverige”. Inte missunnar vi div 3 en anläggning av rang, och gärna med en projektledning till bygget som har varit med i lyxfällan.
  Vi töntiga älskar bara det vi håller på med, i ensamhet, utan någon som helst klapp på axeln. Ska för övrigt bli en trevlig tv kväll då det är lite rally på motors tv, om inte det blir nåt avbrott för att visa ett par uefa cup matcher från -89 och lite damcurling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *