Jerker i WRC-Subarun utklassade i Snapphanerallyt, Viktor bjöd på stor show men Leif vann och Jim fick stor buckla med hem till Hörby!

 

Sambon har gett ”permission” fram till att Sommarkrysset är slut på tv för bloggskrivande. Lär därför inte hinna mer än att skumma Snapphanerallyt på den tiden och vill då först och främst gratuleraBloggJerker Jerker Axelsson i WRC-Subarun till totalsegern. Sticker inte under stol med att jag unnat det strävsamma paret Mats Jonsson/Jonny Johansson en framgång i årets SM, vilket framgick av mitt tips. Nu blev man ändå tvåa efter Jerker vilket i och för sig är en framgång, men om sanningen ska fram så var man aldrig ens i närheten av Trollhätte-Expressen. Jerker vann alla sträckor utom den allra sista Myrarp där Mats var en tiondel snabbare.
Vi ”saefade” lite på slutet, tyckte vi hade råd med det, skrattade Jerker vid målet på Myrarp där jag var funktionär (iklädd funktionärsväst skyddade jag Curt med paraplyet när han skulle skriva tider på tavlan, inte mycket för mig att sabba där).
– Skämt åsido detta var jättekul, allt har gått perfekt och jag har en skön känsla i bilen, känns som att inget kan stoppa en, analyserade Jerker medan co-driver Mattias Andersson nickade bifall till anlysen.
Nu tippade jag ju värmländskseger så vid mötet med Jerker tog jag på min, tack och lov osynliga ”skämshatt”.
Alltid kul att bevisa att du hade fel i tipset, sa Jerker och skrattade ännu mer.
Okej, att ha fel när det gynnar en så trevlig vinnare som Jerker är en förtret lätt att svälja…

*
Lite värre var det med facit i hand att gratulera ”min vinnare” Leif Peterson sedan SM-ledaren och Snapphanerallyts stora behållningBloggViktor Victor Henriksson (bilden), fått bryta ute på Hovdala andra gången och detta i i klar ledning.
När motorn började gå både varm och tungt med en ledning på nästan halvminuten, kändes det för dj-ligt, menade en av förklarliga skäl dämpad Victor och avslöjade också.
-Då var det inte långt till lipen…
Nu är det inte så att jag inte gillar BloggLeifLeif, tvärtom annars hade jag inte haft honom som etta i tipset. Men det kändes ändå som att det var Victors show, vilket Leif delvis höll med om.
– Victor var snabb på fredagen men idag tappade vi nästan inget alls mot honom och nu är fortfarande SM helt öppet, vi kan vinna av egen kraft, konstaterade Leif omgiven av segerbuckla och blommor.

*
Tokfel hade jag i i Otrimmat 4WD där jag satte en skåning på andra plats. BloggBörjePer ”Börje” Andersson från Hässleholm och Micke Lindquist ville annorlunda och tog första SM-segern på länge med Mitsubishin. Dessutom var det inget snack, Hässleholm ägde klassen.
Inget att klaga på och just nu är känslan enorm, menade ”Börje” vid målet i Myrarp. Tvåan Robin Friberg var inte lika glad, men med tanke på säsongen hitintills var detta ändå ett fall i rätt riktning om man säger…

*

BloggMattiasKlockrent satte jagMattias Adielsson med Bosse Holmstrand i högerstolen som vinnare i Otrimmat 2WD. Göteborgaren i Peugeoten var vassast från Garnisonens första gatsten på fredagen (detta oavsett vad för däck konkurrenterna valde att åka på…) till sista lervällingen på Myrarp.

Nu visade vi att vi har tempo och så klart en skön revansch för Kolsva. Next stop blir Linköping där ska vi stå överst igen, lovade Mattias.

*

I Junior-SM var det dubbelt småländskt  Volvo i topp där Morgan Eriksson till slut kunde betvinga Max Svensson. Trea och vinnare i Otrimmat slutade enligt småländska bedömare BloggPetersson( bilden,  inte helt okänd plåtslagare är bedömaren) , näste BloggTheorinSvenske Mästare Markus Theorin gör tummen upp på bilden, med den lilla ettriga Cittran. Min vinnare Erik Telehagen fick dubbelpunktering på Hovdala och bröt men var då aldrig så nära Theorin att han kunde hota.

*
Dubbelt SMK Hörby blev det i ”supportklasserna” Snapphaneklass 2WD och Rallyshop.se-Junior Challenge.BloggJim I den förstnämnda tog Jim Nilsson/Rickard Frick hand om segern men med betydligt större buckla på 940:an med hem än den som tävlingsledare Wilke skickade med.
– Vattenplaning på sista, konstaterade Jim medan han studerade sin sedan Skillingaryd precis nyriktade bakända.
Imorgon får vi ha tag i en lastbil och dra i skiten så vi får dit en baklucka, det är ju Älmhult på lördag!

*
I Rallyshop-klassen var det BloggTomTom Kristensson/Mikael Ottosson som var vassast och visade än en gång att han är ett framtidslöfte av rang.
Ungefär så här får det bli Gröna Lund är inne på sista sträckan, hör Gry Forsell avannonsera men lovar mer godbitar och analys av Wilke & Co stora SM-show i morgon.

 

Ett svar på “Jerker i WRC-Subarun utklassade i Snapphanerallyt, Viktor bjöd på stor show men Leif vann och Jim fick stor buckla med hem till Hörby!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *