Jagerwall vann före Mäster på Ring Knutstorp och var lägger nakenbadarna bilnyckeln?

Tyvärr fick jag aldrig möjlighet att i helgen åka till Ring Knutstorp och se alla de historiska bilarna i Svenskt Sportvagnsmeeting. Sambons förstörda axel satte P för alla sådana tankar. Via min kompis Curt som var på plats, har jag dock haft om inte minutrapporter, så iallafall blivit uppdaterad kontinuerligt.
I veckan före var jag och hälsade på hemma hos Tommy Jagerwall i Hässleholm som blivit hjärtopererad och tvingades därför avstå andra deltävlingen med sin läckra röda Morris Cooper S. I helgen var han dock fit for figth igen och då blev det två heatsegrar direkt. Inte ens Mäster Blomquist rådde på 66-årige Jagerwall och som bäst blev Stig tvåa. Fast det började illa för Tommy som tappade vänsterframhjul på den fria träningen. Det lilla problemet fixades och sedan var det bara gasen i botten…
Gasen i botten hade även Tomelillas Volvo PV-åkare Bengt Quist som jag minns från ett av mina allra första besök på Ring Knutstorp, kan ha varit 1967 eller 68. Då körde Bengt en vit PV, tror t.o.m att det var en av Tranas gamla fabriksbilar. Såg honom på racet, kommer inte ihåg placeringen, men minns att han styrde ut från depån samtidigt som vi åkte hemåt. Tejpremsorna över lyktorna och nummerlapparna var bortrivna, annars var bilen precis som när han tävlat någon timme tidigare. Tufft, att ha hans PV framför oss nästan som på banan, hela vägen till Hörby. Vi ville eller vågade inte köra om minns inte riktigt hur, men vi hade en ”ban-PV” framför oss. Stort!
Men i söndagens race gick det snett för Quist som rullade sin nu röda PV flera varv efter startrakan. Av bilen blev det totalskrot och även föraren fick åka till sjukhus. De första rapporterna talade om skärsår i ena handen. Friskna till snart Bengt!
Ett grattis till Mattias Ekström för andra platsen på Norisring som förde upp honom till tredje platsen totalt i DTM. I helgen var britten Jamie Green i en Mercedes för svår och vann, ligger tvåa med Ekström skuggande som trea. Leder gör Bruno Spengler.
Grattis även till Sverre Isachsen som i stort sett gick direkt rån sjukhussängen till EM-tävlingen i rallycross på Höljesbanan. Vann före Kenneth Hansen och leder även EM så här långt.
Förresten, nytt publikrekord i Höljes, 26 850 personer tog sig upp i norra Värmlands mest avlägsna hörn för att se på rallycross när det är som bäst. Undrar hur många AIK:are som gjort samma resa för att se sitt favoritlag? Alltså långt förbi tunnelbana, pendeltåg och andra kommunala kommunikationer. Till Höljes får du ta dig själv, där finns ingen hjälp utom ditt eget brinnande motorintresse!
Utan tvekan en av helgens stora höjdpunkter och följaktligen väntade man sig ett fylligt reportage i Sportspegeln. Klockade inslaget, cirka fyrtio sekunder långt och inköpt av Viasat, alltså ingen egen reporter på plats. Skandal!
Alla som känner mig vet att det bara finns ett fotbollslag i mitt hjärta, de himmelsblå hjältarna från Malmö. Men i helgen måste jag erkänna att det kändes bra, förlåt Erik ”Hövdingen” Persson, när Mjällby tvålade till dom på deras egen hemmabana i Malmö med hela 4-1. Efter det trista tjafset där man inte kunde spela hemma i Hällevik och MFF vägrade att godkänna varken alternativa spelplatser eller speldagar. Då känns det helt rätt att att det blev ett resultat som förnedrar de himmelsbå. Men nu är detta historia och i fortsättningen är det ”di blåe” som gäller.
Helgen bestod bland annat av bad med labradoren Colin på Hundbadet i Yngsjö. En sällsam upplevelse med en mycket livlig hund som befann sig mer i luften än på marken. ”Så mycket andra hundar att leka med och så får man inte vara lös…”
Nu är det ju så att Hundbadet delar både strand och parkeringsplats med Naturistbadarna och det stör inte mig ett dugg. När vi skulle åka hem, så vid sidan av min bil stod en större Honda parkerad, med hela nyckelknippan i dörrlåset. Vem som helst kunde alltså öppna dörren och köra därifrån. Vad göra? Som vanligt gjorde jag ingenting utan hoppades naturligtvis att ingen mindre nogräknad skulle upptäcka det hela och köra därifrån med en nystulen bil. Men hur kan man glömma nycklarna i bildörren? Så slog det mig, naturligtvis en nakenbadare som ägde bilen och var lägger man nycklarna när man inte har någon byxficka…

2 svar på “Jagerwall vann före Mäster på Ring Knutstorp och var lägger nakenbadarna bilnyckeln?

 1. Du skrev:
  ”Förresten, nytt publikrekord i Höljes, 26 850 personer tog sig upp i norra Värmlands mest avlägsna hörn för att se på rallycross när det är som bäst. Undrar hur många AIK:are som gjort samma resa för att se sitt favoritlag”
  Och inte en enda kravall det hade inte AIK fansen heller klarat…….

  1. Hej.
   Aldrig i livet att det hade gått att ha fotbollstävling utan bråk. Å andra sidan ha det varit bra om dessa matcher förlades till orter typ Likenäs, för där är inte så mycket att krossa och förstöra när man har förlorat…
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *