Ingram tvåa i BRC med nya Yaris GR Rally2, Jonna gjorde ”Årets Idrottsprestation” i Nyköping, SSR jobbar på, Emma på samma pris som ”Lill-Lövis”, riktig ”gamsväng” i franskt rally och dubbel WRC-vinnare har gått bort.

Det blev bara i inledningen av British Rally Championship (BRC) som Chris Ingram kommer att köra VW Polo R5 som har premiär i helgen med asfaltrallyt ”North West Stages”. Från och med deltävling tre, ”Jim Clark Rally” kör Ingram och Alex Kihurani med Toyota Yaris GR Rally2 och blir därmed andra förare med nya Toyotan i mästerskapet. Allra först är Meirion Evans som är teamkompis med Ingram i ”Castrol MEM Rally Team” som får sin bil redan till helgens första deltävling.

Evans från Wales har tidigare även han kört Polo med flera bra resultat på Irland och siktar nu på att bli mästare i BRC. För Ingram är det en pojkdröm att få tävla  i ikoniska Castrol-färger och för teamet ”Melvyn Evans Motorsport” som vunnit BRC två gånger tidigare. Nu har Ingram ett nytt mål i sikte.

– Ingen förare har någonsin vunnit både British Rally Championship och European Rally Championship så detta är min ultimata ambition för säsongen!

*

I helgen körde SMK Nyköping hårt för att informera om kommande SM-tävling den 11 maj, ”Rally Nyköping” och för detta användes en välbesökt monter på helgens ”Bomässa”. Med Hampus Juteryd i spetsen kunde man informera de 2500 besökarna om kommande SM-äventyr och i montern fanns rallybilar plus att man fick prova på simulatorkörning. 

Foto: Hampus Juteryd

Det var många som var nyfikna och ställde frågor, så jag tror att vi lockade till oss ett 50 tal som skulle ut i skogen och kolla, summerade Juteryd

Foto: Hampus Juteryd

Extra dragplåster under ett par timmar på lördagen var SM-ansvarige Jonas Kruse och som då fick tillfälle att snacka med klubbens Jonna Eson Brådhe som precis fått ta emot ”Årets idrottsprestation” i Nyköping.

Detta gjorde att vi fick mer uppmärksamhet, alltid kul att motorsporten får ett sådant fint pris, kommenterade Hampus.

*

Inte så att SSR ligger på latsidan i rallyfajten mot datumkrockande SMK Nyköping (11 maj) utan här pågår förberedelser för fullt ute på navet Millebygden Arena. I helgen skyltades det upp för rallyfest i dagarna tre, först är det deltävling ett och  två i Sydsvenska Sprint Rallycupen (9-10 maj) innan MAS Rallycup träder in på lördagen den 11:e. 

Foto: SSR

Än så länge jämnt fördelat intresse i de tre tävlingarna i ”SSR Weekend” med dussinet anmälda i alla tre. Konstigt nog exakt samma läge i Nyköping med i dag 13 anmälda.

*

Mer om välförtjänta pristagare och i veckan som gick fick Hörby-boende Emma Fransson sitt namn ingraverat på Wäxjö MS prestigefyllda vandringspris ”S-Skölden”. Anledningen var så klart hennes SMK-guld i hop med SMK Hörbys Karljohan Ingesson. Om jag tänker rätt, även Växjös första rallyguld sedan Patrik Johansson vann Grupp N för runt tio år sedan.

Foto: Privat

Tänker också att det är kul för Stefan ”Lill-Lövis” Johansson och andra Växjö-ikoner att få dela pris med Emma. Både Motorbloggen och SMK Hörby gratulerar!

*

Första tävlingen i nya ”Stellantis Cup France” ”Rallye Le Touquet – Pas-de-Calais” blev inte lång för hårdsatsande Jacob Leutenberger Madsen och Line Nedergaard. Redan på tredje sträckan blev det ”en mindre afkørsel” med Team Glad Sports Peugeot 208 Rally4 vilket resulterade i knäckt kylare. 

Foto: Okänd

Nu var man i gott sällskap då inte mindre än 53 ekipage av 175 startande bröt och då många för avåkningar. Speciellt en ”gamsväng” krävde många offer där bilarna nästan staplades på varandra. Bland annat Eric Camilli, Hyundai som var inblandad i toppstriden. Istället var det dubbelt Citroën i topp där WRC2-åkaren Yohann Rossels lille bror Leo Rossel vann med en halv minut tillgodo på Yoann Bonato.

*

Ännu en rallyhjälte har lämnat oss, 75-år gamla Kenjiro Shinozouka som under sin aktiva karriär vann två WRC-tävlingar, båda i ”Rally Ivory Coast” (Bandamarally på Elfenbenskusten) med Mitsubishi Galant VR4. Japanen körde 1997 även hem en seger i Paris-Dakar Rally men då med Mitsubishi Pajero. Sin sista start gjorde han på Nya Zeeland 2017 med en Honda Civic vilket gav en tredje plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *