Inget rally för Anders, åtta mi lång SS i Mexico men hur gör man med service och Tom har blivit med Golf!

Idag har det varit nästintill WRC-tempo på arbetsdagen. Starten gick klockan 09.00 till Hanaskog och ett besök i deras viltbutik där jag för övrigt träffade gamle rallyfriskusen numera flitige sportskytten och jägaren Anders Dickson från Hässleholm. Försökte övertala honom att köpa sig en Golf och göra comeback, vilket möttes av ett hjärtligt skratt.
Har man en gång kommit ur det eländet så är det bäst att inte prova igen, nu är det jakt och hundar som gäller, menade Anders men tillade.
Fast det hade varit dj-ligt kul!
Sedan har det varit lite kors och tvärs i Nordostskåne, totalt 29 mil fram till att slutsignalen i handbollsmatchen Vinslöv-Lindesberg ( sorry Johnny Johansson att ni fick stryk men så är sport, en vinner en förlorar…). När jag nu är tillbaka i Kristianstad, strax före klockan 18 har det funnits tid för knappt tio minuter paus, tur att man inte har något skyddsombud med sig i bilen…

*
BloggMexicoMen en kort Motorbloggen ska det ändå bli trots att blodsockret är i nivå med anklarna. Ser att Rally Mexico kommer att köra nästa års längsta sträcka i WRC, åtta mil långa Guanajuato. Åtta mil motsvarar ungefär två normala grus-DM och då ställer man sig så klart frågan, hur många serviceuppehåll som kommer att finnas på sträckan? Jag menar i en DM-tävling är det väl ganska normalt med två servicetillfällen på fyra mil SS, vilket då måste betyda att i Mexico blir där fyra stopp inne på sträckan, eller? Jag skrev ju att blodsockret var nere på kritisk nivå…

*
BloggDMACKEn som kommer att köra den här långa sträckan blir Ott Tänak i DMACK:s nya WRC-team. Ännu har man inte bestämt slutgiltigt hur hans Fiesta ska strajpas men det senaste förlaget ser ut så här.

*
BloggtomIdag avslöjade Tom Kristensson själv vems Golf det var som hämtades igår, Christian Larssons. Tom skriver på Facebook.
Vi beger oss hem med en mycket välskött Gr.H MK2 på släpet. Tyskt färdmedel är det som gäller hela nästa säsong och denna bilen kommer vara det vi tävlar med här i Sverige. Nöjda med dagen är vi allt och nu är det bara några timmar kvar i hytten innan vi kan krypa ner och vila ögonen. Tack Christian för affären, det här kommer bli häftigt.”.

*
Det blir allt för idag, värm nu på glöggen och ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *