Hyundai testar, Mads laddar med WRC-banan, nytt i RX och Bror D. till MSR!

BloggHyundaiWRC-abstinensen blir nu alltmer påtaglig och ännu återstår runt två veckor innan det är dags för Rally Argentina. Verkar som Hyundai varit flitigast under semestern sedan Mexico i början av mars och just nu kör man test för fullt i Portugal. Förhållanden i Argentina och Portugal som följer en månad senare kan bitvis vara lika, grus så klart och antingen dammigt som f-n eller regn. Därför är det inte så konstigt att Thierry Neuville och Dani Sordo väljer Portugal för test och man kan väl misstänka att en stor del handlar om att köra in sig på ”paddel-växlingen”. För Hyundai blir det premiär för nya växelsystemet i Argentina.

*
BloggMadsMedan Hyundaigänget testar i Portugal satsar Mads Östberg på att komma i ännu bättre fysisk och psykisk form till Argentina med hjälp av bananer och SveinTorp Clinic. Vore kanske något för mig inför resten av RS-säsongen, har alltid gillat bananer…

*
Nu drar Asia Pacific mästerskapet igång nästa helg och i år med stort svenskintresse i form av Pontus Tidemand/Emil Axelsson. Våra färskaste fabriksförare blir ett av fyra förhandsanmälda ekipage för hela serien. Måste erkänna att igen av de andra tre finns lagrade i min hårddisk alltså tämligen okända kort. Detta bör betyda att Pontus kan vara med i toppstriden direkt med den gamla versionen av Skoda Fabia Super 2000.
Gymkhana-fantomen Ken Block har som bekant aviserat att han avstår WRC-tävlandet i år men rally ska köras ändå. Först ut blir på Nya Zeeland där han kommer att köra sin Fiesta. Första start på fredag och med målgång på söndag.

*
18-årige Victor Bouveng körde i fjor in som trea i Scirocco R Cup efter sex pallplatser. Detta uppmärksammades av BMW Motorsport som nu gett Victor plats i den Münchenbaserade tillverkarens Junior-team. Förutom test kommer han att beredas tillfälle att köra tre VLN-lopp på Nürburgring i en BMW M235i Racing. Till detta kommer han även att köra både kvaltävlingen till 24-timmarsloppet på ”Ringen” och därefter själva huvudtävlingen.
En hygglig morot bjuder BMW även på för de fyra i Junior-teamet en plats i någon av BMW:s bilar 2016.

*
BloggMadsNu får Timmy Hansen slipa på franskan då det idag presenterades att hans ”side kick” i Rallycross-VM blir Davy Jeanney. En inte helt okänd förare för Timmy.
Jag har känt Davy sedan jag började i rallycross. Han är snabb och mycket stabil och vet när han ska trycka på och när han ska släppa av, så han kommer att bli tuff att slå, säger Timmy Hansen.
Fem pallplatser ch en seger blev resultatet för Team Hansen 2014. Till premiären i Portugal kommer teamet med en helt uppdaterad Peugeot som har blivit ännu mer potent för att kunna hävda sig mot sina redan finslipade konkurrenter. Listan över förbättringar som Peugeot 208: an har genomgått sträcker sig hela vägen från motor till chassi och 2015 års version kan ses som en färsk utmanare.
Jag tycker att vi är mer förberedda än vad vi var såhär dags förra året, menar teamchefen Kenneth Hansen.
I fjor var vi färdiga väldigt sent och det var en seger i sig att vi var med på startlinjen redan till första tävlingen!
Upplyft och stärkt av sportens framgångar under dess första år med VM-status, har Peugeot och Red Bull bestämt att bilda ”Peugeot Red Bull Hansen Junior Team”. Som en av teamets förare kommer 16-årige Kevin Hansen att köra alla deltävlingarna i årets upplaga av RX Lites Cup.

*
Samtidigt presenterade världsmästaren Petter Solberg sin nya teamkamrat vid en presskonferens i Oslo. Det blev britten Liam Doran som även han kliver in i en Solberg-Citra för att vara med och slåss om VM-titeln. Ett rent ”superteam” menar Petter som är glad över att få över Monster Energy-föraren till Citroén.
Detta hade vi inte kunna göra om vi inte kört samma bilmärke, menar Petter och tillägger icke helt obetydligt i sammanhanget.
Han er en god sjåfør!
Per-Espen Løchen, i SDRX-teamet är glad över att de två profilerna nu är i samma team dessutom en bra lösning ur ekonomisk synpunkt.
Dette koster oss ikke en krone. Vi trenger bare en ny logo. Doran og Petter har individuelle sponsoravtaler, säger Løchen.
För Solberg är målet klart och det är att bli världsmästare även 2015. En som gärna sätter en käpp i hjulet för detta är landsmannen Tord Linnerud som blir tredje norrman att få klart med VM-satsning. Något som Petter såg framemot.
Tord var en tuff konkurrent för 20 år sedan, en bra chaufför, menade de norske värmlänningen.

*
BloggBrorTickar på bra i Midnattssolsrallyt och efter en dryg vecka kan man nu räkna in 91 anmälda och med den här takten lär 150 gränsen sprängas i slutet av nästa vecka. Riktigt kul idag var att se att en av våra allra största rallyprofilers anmälan, Bror Danielsson som kommer medd sin fina Ford Escort RS1800. Lite skillnad mot Audi Coupé quattron han körde i Svenska Rallyt i slutet av åttiotalet (bilden).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *