Hett tips Ogier till M-Sport, Lada lämnar WTCC, första TCR-Golfen, Röjsel testar R5 och en Manta avrättas!

BloggMSPORT2Trodde faktiskt inte den här skulle komma, att Malcolm Wilson jobbar för att få Sebastien Ogier till M-Sport och nya WRC-Fiestan. Autosport påstår att Wilson försöker övertyga fransmannen att komma över till honom.
Jar är helt övertygad att vi har bilen för honom för att ta sitt femte VM-guld, konstaterar Wilson till tidningen.
Wilson hävdar att han och Ogier redan börjat prata och att det inte är någon hemlighet att få Ogier i en Ford alltid varit hans främsta mål. Redan 2011 var det nära att man skrev kontrakt men då blev det Skoda som ”warm up” inför de framgångsrika VW-åren.
Någon test för honom är inte planerad menar Wilson då föraren av Polo #1 fortfarande är fullt upptagen med VW och kommande Rally Australia. Även för honom själv är där lite stötestenar då det varit mer eller mindre klart att Ott Tänak och Eric Camilli skulle sitta i M-Sports blå Fiestor medan Elfyn Evans skulle erbjuds Tänaks plats i DMACK:s vita Fiesta. Nu med Ogier på scen så känns det plötsligt lite trångt för trion, för att inte tala om vad som händer med Mads Østberg? Blir så klart lite väntans tider fram till mitten av december när anmälningstiden för Rally Monte Carlo går ut. Då om inte förr måste alla teamens line up för 2017 vara klar.

*
Ett extra hett skvaller kommer också från ”UK” att med Volkswagen borta har plötsligt Red Bull pengar över och ett spår är då att VW-slantarna skulle gå till M-Sport. Om Ogier nu verkligen väljer att köra Ford vill säga…

*
VW:s avslöjande att man tänker bygga R5-Polo stökar också till det för ”rallyexpeterna” och då främst att det redan finns R5-bil i familjen, Skoda Fabia. Vissa menar att det inte är några problem att man inom VAG konkurrerar med varandra medan andra har ännu vildare spekulationer. och menar att när VW trappar ner till R5 med Polon, kanske de även börjar köra WRC2. Istället flyttar Skoda upp och gör comeback i WRC-klassen och då genom att enkelt klä 2017 års WRC Polo i grönvit Fabia-kostym. Om detta skulle bli verklighet så svindlar nästan tanken på vad som skulle kunna hända med Pontus Tidemand!

*
BloggEmilNär jag skriver detta runt 14.00 har ingen info nått mig om shake down inför Condroz Rallye där Emil Bergkvist och Jocke Sjöberg försvarar de blå/gula färgerna. Framför sig har Emil och Jocke 24 tuffa asfaltsträckor framför sig med R5-Cittran.

*
BloggCitroen kopiaInte bara i WRC som marken gungar, idag skriver PeO Kjellström i Teknikens Värld, att även WTCC vilar på lite gungfly sedan Lada beslutat dra sig ur. Tidigare har Citroën förklarat sitt engagemang i VM-för Touring Cars för avslutat och därmed är det enbart Honda och Volvo genom Polestar Cyan Racing kvar. Därmed ställer sig PeO den berättigade frågan ”om man kan kalla detta för ett VM med bara två märken på startlinjen?”. Han skriver också, ”Det är ju ändå inte utan att man undrar om Volvo hoppade på fel båt när de valde WTCC före TCR. Att tävla mot ett bilmärke om VM-titeln ger ju inte så mycket. Överhuvudtaget. Utom kostnader. För vad?”.

*
Just TCR verkar växa om inte i takt med rallycross så ändå starkt och bli också huvudklassen i STCC till nästa år. Att Volkswagen tar upp just TCR som ”framtiden” torde vara ett incitament för andra fabrikanter att bli intresserade. BloggLestrup
Första TCR-Golfen på svensk mark blev Lestrup Racing Teams och där ”Malmöpågen” Albin Wärnelöv med Experion Racing Team ska sköta ratten. Hans bil är den första men teamet planerar att utöka med ytterligare en bil. En stor utmaning väntar för f.d Clio-åkande Wärnelöv som gjorde racingdebut för tre år sedan.
Det blir självklart utmanande men också kul att få mäta mig mot de bästa. Jag är övertygad om att farten finns för det men vi har en stor uppgift framför oss och måste förbereda oss väl. Samarbetet med Lestrup Racing Team kommer hjälpa oss att komma väl förberedda och jag ser fram emot 2017, säger Wärnelöv
Så långt är allt klart men Lestrup Racing Team kan tänka sig att ta hand om ytterligare en bil i STCC.
Däremot blir det troligtvis ingen egen satsning bakom ratten för Fredrik Lestrup själv.
Inte i STCC i alla fall. Att driva team på den här nivån kräver ett stort engagemang och mycket tid. Jag ser fram emot att utveckla teamet och tillsammans med Experion Racing Team ta steget och upp till STCC.

*
Bloggv8Även 2017 blir det samarbete mellan Bryntesson Motorsport och FordStore BilMånsson i Halland med satsning i V8 Thunder Cars. Samma team som Vankivas Mattias Lindberg tog silver med i år
2016 var ett läroår och nu väntar nya satsningar baserat på årets erfarenheter.
Vi har imponerats av Bryntesson Motorsports professionalism och till nästa år ska vi försöka utnyttja kraften i vår kundbas ännu mer genom att göra event ihop även utanför tävlingskalendern. Ford Mustang-kunderna representerar en bred kundgrupp som sträcker sig från transportbilsbrukare till tjänstebilssegmentet och de vill vi nå via detta samarbete, säger Clas O Månsson.
Tony Bryntesson hoppas också att inom kort kunna presentera teamets föraruppställning inför nästa säsong.
Vi har flera intressanta alternativ på förarfronten – Bryntesson Motorsport och FordStore BilMånsson ska vara med och slåss om SM-guldet även under nästa år!”.

*
BloggHasseF.d SM-åkande Hasse Gustafsson har hållit en låg profil sedan Subaru-satsningen tog slut. Nu är han dock åter i en rallybil men inte här hemma utan på Cypern. Det handlar om en sprint i det nationella rallymästerskapet och där Hasse ska köra högerstyrt i en Mitsubishi EVOX. Hasse som bor på Cypern blev erbjuden att köra rallyt genom en affärskontakt och ser det som en stor utmaning. Han berättar också om hur dålig väg som sprinten kommer att avgöras på, stora stenar och gropar plus att det är spårigt.

*
BloggRöjselInte bara Mattias Adielsson som fick inbjudan till M-Sport för att testa R5-Fiestan, även Ford Sveriges Daniel Röjsel och Nicklas Edvardsson finns på plats i Cumbria för att känna på värstingen. Onekligen kul att allt fler svenskar blir kända utanför våra gränser…

*
BloggPerMed tanke på helgens väder kanske det kan bli läge att kolla ett sammandrag från SSRC-finalen förra helgen. Per Johansson menar så åtminstone, ”Rallyvänner. Dags att titta på rally igen. Har klippt ihop ett sammandrag från helgen. Tyck till, gilla, dela! Stort tack, återigen, till Martin Berglund och gänget från www.rallymalex.com. Så jäkla bra service, förutom den grymma filmningen!”.

*
BloggOpelTvå Opel-ess på samma bild, årets Junior-ERC- vinnare Marijan Griebel mötte i 3 Städte Rallye legenden Walter Röhrl. Marijan vid sin Opel Adam R2 och Walter vid sin EM.-vinnande Ascona A från 1974.

*
BloggMantaKommande All Helgona Helg är ju tänkt att vara en helg där man ska minnas döda kamrater och släktingar. Vad passar då bättre eller kanske sämre än en bild när en Opel Manta, ska jag våga gissa på en 82:a på väg till sista vilan. Ulf Storm förevigade det tragiska ögonblicket och nog känns det ända in i hjärteroten när en ”Rüsselsheimare” avrättas.
Trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *