Heta RallyX-news, co-driver Pons OK efter krasch, tunt med Grupp F och dubbelhelg inge bra!

BloggRamonaFör Ramona Karlsson och Ramona RX är det jobb som gäller om målet att köra full EM-säsong och VM i Höljes ska bli verklighet. Teamet arbetar hårt med budgeten som ännu inte är helt i hamn för att kunna göra verklighet av projektet och det jäktar, första EM-tävlingen går Belgien 15-17 maj.
Många bitar skall falla på plats men det går åt rätt håll och det vore verkligen en dröm som gick i uppfyllelse att få driva ett eget Supercarteam, säger Ramona och fortsätter.
Ensam hade det aldrig varit möjligt.
Nu jobbar hon framför allt med två kollegor som hjälper till att bygga upp ett team, Kenneth Karlsson, rallycrossentusiast och bland annat grundare av Rallycross Norden, samt Daniel Thorén, grundare och ägare av Thoréns i Kil.
Att organisera och dra runt ett rallycrossteam på EM-nivå är en stor apparat, och Ramona har lärt sig mycket av tidigare erfarenheter.
2012 drev jag ett eget team i Rally-VM och där lärde jag mig mycket om vad som krävs. Mitt mål med mitt rallycrossteam är att agera teamchef mellan tävlingarna, men på tävlingarna ska jag kunna släppa den biten då skall det vara 100 % fokus på att köra bil så snabbt som bara går.
Driftbudgeten är ännu inte 100 % i hamn, men teamet jobbar ambitiöst för att komma till EM-premiären.

*
BloggSolbergPetter Solberg går för «The Double» i årets Rallycross-VM och siktar på att vinna både förar och teamtiteln i hop med britten Liam Doran. Med nya SDRX-team(står förSolberg Doran Rallycross) menar Petter att detta ska vara helt realistiskt även om störst fokus ändå ligger på förar-VM.
Jag fortsätter med mina ingenjörer och mekaniker från i fjol och vi har utvecklat bilen ytterligare i vinter, förklarade Petter vid dagens stora VM-presskonferens i Barcelona och fortsatte.
Ihop med Liam ska jag försöka kämpa om ytterligare en VM-titel och även om SDRX är ett privatteam menar vi att vi kan ge fabriksteamen en fajt om team-VM.
Rallycross-VM innehåller 13 tävlingar med premiär i Portugal den 25 april medan finalen körs i Argentina i slutet av november. För oss svenskar är det de här tävlingarna som ligger närmast, 2. Hockenheim 1.- 3. mai, 5. Tyskland 19.- 21. juni, 6. Sverige/Höljes 3.- 5. juli, 8. Norge (Hell i Nord-Trøndelag) 21.- 23. augusti.

*
BloggAlxEn som kommer att fajtas med Petter och Liam är jämten Alx Danielsson som gjort klart med tyska teamet All-inkl.com Münnich Motorsport. Än så länge har Alx bara fått klartecken för de tre inledande tävlingarna med teamets Audi men en fortsättning lär inte vara omöjlig.
– Jag måste säga att jag har oväntat bra flyt just nu. För en månad sedan presenterade jag årets satsning i Sverige med Nuts GT-R och nu gick jag och blev VM-förare, säger Alx.
Efter alla år av hårt jobb verkar det äntligen som jag får utdelning. Detta är en stor chans och jag kommer göra allt i min makt för att förvalta den väl.

Alx blir teamkamrat med Rene Münnich en mångsidig förare som just kommit hem från en andraplats i TCR Kina. 

*
När det avslöjades att fransamnnen Davy Jeanney blev teamkompis med Timmy Hansen i det ”Hansenska Peugeot-teamet” undrades det så kalrt var dubble Europa-Mästaren Timur Timerzyanov skulle ta vägen. I dag avslöjades det i Barcelona även detta, att Timur byter till OlsbergsMSE och Ford Fiesta.BloggTimur

Nu kommer inte Timur att ingå i det ”riktiga” teamet utan kommer att tävla vid sidan av ihop med Andreas Bakkerud och Reinis Nitiss.
Det är väl ingen som säger emot när jag påstår att rallycross är superhett för tillfället. Med allt ljus på Rallycross-VM/EM så är det inte utan man undrar om detta även kommer att spilla över på bredden så att vi får se ännu större startfält på DM-nivå. Hade utan tvekan varit behövligt…

*
BloggHondaNu är det svenskt i topp i nya racingserien TCR efter helgens två tävlingar i hop med Formel 1 i Shanghai. Italienaren Gianni Morbidelli leder i den svenske Hondan som drivs av Halmstadbaserade WestCoast Racing
Dansken Michel Nykjær var längre upp i den här tävlingen jämfört med tidigare tävlingar och säkrade en femteplats. TCR fortsätter den 3 maj, då i Europa med Valencia-banan i Spanien.

*
Björn Wirdheim fick en smakstart i nya Greaves-teamet och vann direkt på Silverstone i hop med Jon Lancaster och Gary Hirsch i en Gibson-Nissan 015S.
Hirsch tog pole och gick direkt upp i ledning och lämnade så över till smålänningen. En krasch gjorde dock att säkerhetsbilen om ut och han tappade nästan all sin ledning. Dessutom blev han sedan omkörd av TDS/Oreca som kördes av trion Thiriet, Badey, Gommendy.
Lancaster tog dock upp jakten och med bara fem minuter kvar gick han upp i ledning. En incident vid omkörningen gjorde att det dröjde flera timmar efter målgång innan Björn kunde korka upp champagnen och fira segern.
– Fantastisk inledning på säsongen, bättre än vi hoppats på. Men nu har vi etablerat oss som mästerskapsfavoriter och siktar på att upprepa detta på Imola i maj, konstaterade Björn.

*
BloggPonsSkrev igår om San Remo Storico där Mats Myrsell gick upp i ledning i EM för Historiska bilar och då även om olyckan med Fabrizia Pons. Idag har det rapporterats att både hon och föraren Gigi Battistolli klarade sig bra från den häftiga smällen med stenmuren. Parets Lancia Delta Integrale (bilden) lär dock vara bortom all räddning…

*
Nästa stopp för de sydsvenska rallyåkarna är Kristianstad/Älmhults samarrangemang ”Rally över gränsen” som blir deltävling två i Sydsvenska Rallycupen. Åtta sträckor körs den 25 april med Osby som utgångspunkt och där de båda klubbarna svarar för hälften var.
Idag med drygt två dagar kvar av anmälningstiden har 169 ekipage anmält sig och först ut enligt startordningen är VOC Mekonomen Rally genom Sverige-Serien. Första barmarks tävlingen i serien har lockat 62 ”VOC:are” som alltså går ut först i fältet.BloggNordahl

Undrar hur de känner sig som hoppade på det tämligen misslyckade ”Grupp F-tåget och som tack får starta betydligt längre bak i fältet? I dag är där fem ”Grupp F-bilar” anmälda varav en enda FWD och de övriga alltså RWD. Ett högt pris för att man fått lov riva ut inredning plus sätta ett ”häftigt”  luftintag på taket och för mig känns det absolut inte värt det bara för att hävda sitt oberoende mot VOC-ledningen…

*
Samma helg fast på söndagen kör Svedala MK deltävling två i RS-DM/Asfaltcup Sturupsbanan och än så länge med tämligen klent intresse. Bara 27 anmälda och även här dras snart repet, på onsdag går tiden ut. Har sagt det förut och säger det igen, tycker det är helt fel att köra de här ”dubbelhelgerna” med Rally-DM på lördagen och så RS-DM på söndagen. Förstår inte varför det blir så, nästa helg t.ex är helt tävlingsfri i Södra distriktet. Skulle inte detta ha passat så är det även tämligen lugnt både på rally och RS-fronten mellan den 14 maj Tingsryd Rallysprint och 28 juni Ljungbyhedsprinten. Hur som helst, ”Silver-VOC:en” vilar sig i form till Tingsryd…

*
Fick ett mejl från Ingvar Sjögren i Uppsala som ”nischat” sig lite och detta med motorsport i form av böcker. Ett ganska outforskat ämne och Ingvar skriver, ”Böcker om bilsport är ju inte så vanliga men det har trots allt skrivits en del under åren. Jag har lagt upp en Facebooksida som Du når via nedanstående länk. Det är tips om böcker så gå gärna in och titta och gilla den.
https://www.facebook.com/pages/Boktips-bilsport/360087134191857?ref=aymt_homepage_panel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *