Hänninen testpilot på WRC-Hyundaien, Ekström gillar både korv och oxfilé och valet där hjärnan vann!

Då kom det officiella beskedet från Hyundai att Juha Hänninen blir teamets testförare för nya i20-WRC. Hänninen tidigare vinnare av IRC är väldigt glad för kontraktet och kommer att sätta igång med jobbet inom kort. Han har faktiskt redan varit ”hemlig” testförare i maj med Hyundaien, vilket utföll till belåtenhet enligt nye testpiloten.
Teamchefen Michel Nandan stänger nu inte dörren varken för PG eller någon av de andra som nämnts som lämpliga testare.
– Vi har beslutat att arbeta med olika förare med olika ”skills” och unika kompetenser. Detta ger oss värdefull feedback inför WRC-starten 2014…
Vad är det som skiljer PG från Juha som förare? Mycket får man hoppas då man vill ha förare med olika kompetenser. Jag fortsätter att hoppas, håller bägge tummarna för både PG och svensk rallysports skull.

*
Hade lite körigt med Sprint-SM och rallycross i Höljes samtidigt på tv. Oavsett det rent sportsliga så måste man bli imponerad över att nästan trettiotusen drar till de allra djupaste skogarna i norra Värmland. Som sagt har dålig koll på själva tävlingen men fattar att Mattias Ekström blev något av ”the man” i Höljes. Läser på autosport.com att allt inte är oxfilé ens för Mattias.
Jag blir arbetslös den 1 januari, säger Mattias som kört DTM sedan 2004 och är ovan att vid situationen.
Jag har haft femårskontrakt tidigare. Jag vill fortsätta i DTM. Men livet är inte bara oxfilé, det ska vara lite korv och bröd också ibland…
Blir det inte Audi i DTM verkar mattias inte helt främmande från att följa i pappa Bengts fotspår.
Jag har inte haft så här roligt på banan sen jag var 15 år …
– Rallycross är den bästa sporten utanför formel 1. Men det får inte bli för dyrt. Min enda oro är att de styrande vill göra formel 1 av det och då förstör de den här sporten också.

*
Måste be Ebbe Nilsson om ursäkt från igår. Det var inte i Yokohamamesterskapet West som Ebbe tog sin andra raka klasseger, utan i Øst-avdelningen. Ber om ursäkt…

*
I lördags hade jag två val, antingen åka till Ring Knutstorp och Sportvagnsmeeting eller lägga några timmar på att besöka boende långs de två specialsträckorna på TV-Svängen som jag har ansvar för. Den här gången fick hjärtat ge vika och för en gångs skulle blev det hjärnan som bestämde, det blev alltså boendebesök.
Jobbet med att få alla som bor längs sträckorna att skriva på pappret som intyg på att de blivit informerad är faktiskt riktigt roligt. Åtminstone i mitt fall då samtliga längs sträckorna är enbart positiva och ser TV-Svängen den 31 augusti som årets höjdpunkt. Många bjuder dessutom hem vänner och ser därmed rally från första parkett. En boende undrade om det var någon som krånglade längs ”hans” väg vilket jag kunde meddela att så var inte fallet.
Men det finns motsatsen, berättade jag för den något förbluffade mannen.
En sträcka har vi t.ex tvingats att sluta använda sedan boende på denna gjort allt för att sabotera på själva tävlingsdagen…
Med sådant i bakhuvudet känns det skönt att ha med ”vettiga” människor att göra och i TV-Svängens område är de ännu tack och lov, i absolut majoritet….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *