Hänninen klar för WRC-Hyundaien, Peugeot satsar på ERC med Abring och Breen, Bäck årets Co-driver och se upp Ramona!

Ingen kioskvältare precis att f.d ERC-mästaren Juho Hänninen tar en av platserna i Hyundais WRC-team.
BloggJuha har varit en av testförarna, är dokumenterat snabb och med alla sannolikhet ett av de starkaste namnen av de förare som inte redan står under kontrakt. Nu får han inte full VM-säsong utan ska köra ”utvalda tävlingar” och börjar med Rally Sweden. Ingen speciellt vild gissning att tro att Hänninen kommer att köra 120:n på resterande grusrallyn och då så klart även hemmatävlingen Rally Finland.
Bossen Michel Nandan är nöjd över att ha Hänninen i teamet förklarar han.
Juho var den förste förare vi kontrakterade som testförare och var också den som körde de allra första testrundorna med bilen.
Hänninen själv är så klart glad över chansen i det nya teamet.
Glad och stolt att bli vald och att jag dessutom får köra Rally Sweden, ett av mina verkliga favoritrallyn känns riktigt bra!
Nandan vill inte släppa fler namn för tillfället om vem som ska stötta Thierry Neuville, men mitt tips är att Bryan Bouffier, även han testförare av i20:n får samma kontrakt som Hänninen men på asfalt. Vad som händer med Chris Atkinson har jag ingen aning om, kanske ett par strö tävlingar blir vad som blir över till den f.d Subaruåkaren…

*
Peugeot Sport ( vet Svenska Peugeot om att detta finns?) har nu officiellt förklarat att man tänker satsa på nya Märkes-Mästerskapet i ERC med förarna Kevin Abring och Craig Breen (bilden)Rally Islas Canarias, 21-23 03 2013 i R5:an Peugeot 208 T16.
Peugeotbasen Bruno Famin hoppas nu att han får sällskap av fler märken i den nya cupen. Dessutom gör man en satsning på Junior-Cupen i ERC med nya R2:an där Stéphane Lefebvre tros bli förare.
I dagarna släpptes även ERC-kalendern för 2014 och den ser ut så här:
3-5 januari 31. Int. Jännerrallye, Österrike (snö/asfalt)
31 januari-2 februari Rally Liepāja (Lettland) (grus/snö)
27 februari-1mars Sibiu Rally Romania (Rumänien) (grus/snö)
28-30. mars Acropolis Rally (Grekland) (asfalt/grus)
17-19 april Circuit of Ireland Rally (Storbritannien) (asfalt)
15-17 maj 49th SATA Rallye Açores (Portugal) (grus)
19-21 juni Geko Ypres Rally (Belgien) (asfalt)
17-19 juli auto24 Rally Estonia (Estland) (grus)
29-31 augusti Barum Czech Rally Zlín (Tjeckien) (asfalt)
19-21 september Cyprus Rally (Cypern) (asfalt/grus)
23-25 oktober Rallye International du Valais (Schweiz) (asfalt/grus)
6-8 november Giru di Corsica-Tour de Corse (Frankrike)

*
Ingen tjejkartis men väl en duktig kille blev det när man utsåg 24-årige Christoffer Bäck från Hedemora till 2013-års stipendiat i Thomas Carlssons minnesfond. Under året lotsade Bäck Mattias Adielsson till SM-guld i Otrimmat 2WD och är självklart en fullvärdig mottagare. Dock tycker jag det varit kul med en tjej och min kandidat var Sofie Lundmark, men detta förringar inte på något vis Christoffers insats.
– Oj vad glatt överraskad jag blir, utbrister Christoffer, när han får beskedet att han utsetts till årets stipendiat för sitt teamarbete som co-driver.
Tycker det är jättebra att co-driverns roll lyfts fram på det här viset, och jag är mycket hedrad och stolt för utmärkelsen.
Stipendiet utses för femte gången av Katrineholms Motorklubb, som förvaltar minnesfonden där det årligen utses en ung lovande co-driver.

*
Missa inte årets sista upplaga av SBF Play där min klubbkamrat Rallycross photos © Jakub QBA Nitka/ERC24.COMMagda Andersson porträtteras efter sitt framgångsrika år i Rallycrossens JRX-klass där hon slutade trea. Blev verkligen imponerad över hur den här unga tjejen hanterade den i mina öron ovane intervjuaren, Magda var betydligt bättre än äldre och mer rutinerade kollegor. Karriären är spikrak, så se upp Ramona om du vill bli snabbaste tjejen i Rallycross-VM. Bakom knuten lurar nämligen en annan blondin från
Löberöd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *