Hamnar MSR i Hässleholm(?), tuff Höljeshelg för Magda, Anton, William, Grahn genrepade med seger inför SM och brandrisk ställer in rally!

Med Midnattssolsrallyt 2018 lagt till arkivet är nu frågan var rallyt hamnar 2019 då detta var sista året av de tre där man hade avtal med Vimmerby. Har noterat att många hävdar mer eller mindre underbyggt, att MSR 2019 kommer att ha Örebro som centralort. Dock, jag har inte lyckats hitta något/någon som bekräftar att så är fallet. 

Hässleholm har också nämnts i sammanhanget och har finns åtminstone eld bakom röken. Till Hässleholms Kommun har inkommit en förhandsförfrågan om kommunen är intresserad av att medverka. Från vem eller vilka som denna fråga inkommit har inte min källa lyckats utröna. Egentligen ingen större svårighet att ta reda på då detta är en officiell handling. Inte någon speciellt vild gissning att förmoda att Hässleholms MK och CG Wilke finns med på minst ett hörn om det nu blir allvar med en flytt till Snapphaneland. 2019 är också ”SM-fritt” hos hässleholmarna och då kanske det passar att ”bygga om” Snapphanerallyt till MSR, vad vet jag.

Någon direkt stötesten med en flytt till nordostskåne hittar jag inte, sträckor finns det gott om, kompetens i överflöd och även flera aktiva rallyklubbar. Enda molnet på himlen, kan bli att få alla dessa att samverka och jobba ihop. Redan i dag jobbar flera ihop med South Swedish Rally men att därifrån även lägga på ytterligare en stortävling på dessa idealister, kan kanske bli droppen som får bägaren att rinna över… 

*

Höljes 2018 är ingen tävling som Magda Andersson vill minnas så där värst  länge även om hon till slut fick sina två första poäng i Euro RX.

Tuff helg, summerar Magda.

Hade problem att hitta rätt set up på lördagen. På söndagen var det motorn som krånglade i Q3 efter att jag blivit påkörd i starten och i Q4 blev jag påkörd bakifrån och snurrade runt, berättar SMK Hörby-föraren och avslutar med.

Vi kommer tillbaka ännu starkare i Lohéac, en av mina favoritbanor!

*

Inte heller Anton Marklund minns Höljes med glädje utan det blev tyvärr en riktigt tung helg för norrlänningen. Direkt på träningen började hans Supercar Polo att krångla men sedan gick det bättre fram till att han fick bryta i sista kvalet.

Det var helt och hållet mitt fel. Jag gjorde en missbedömning och körde in i Cyril Raymonds bakhjul på väg in i jokern och hamnade i räcket, säger Anton.

Söndagen präglades sedan av ett elfel som gjorde att Euro RX-tvåan inte ens nådde semifinal utan slutade på en fjortonde plats.

*

Inte heller William Nilsson från Tomelilla hade någon bra helg i RX2 International Series utan slutade som delad sjua.
Jag var väldigt snabb den här helgen och gjorde bra placeringar. Såklart är jag jäkligt besviken just nu, för jag hade farten till en bra placering i finalen, säger William.

Det han minns bäst är stödet från jättepubliken, i synnerhet den skånska delen.

När jag vann mina heat applåderade och jublade alla och det ger så mycket energi. Sedan har jag haft ett kompisgäng här som hejat på mig med en stor Skåneflagga, riktigt skoj och jag har verkligen känt stödet.

*

Årets upplaga av Lunds gästspel på Ljungbyheds numera nerlagda militärflygfält med sin RS, ”Bravidasprinten” blev mycket uppskattad av de runt 50 deltagarna. I år hade man skippat ”rundbaneløbet” och körde en ny variant där man utnyttjade både fältet och kringliggande gator/vägar. Ett nytänk som uppskattades enligt de uppgifter som nått mina små öron.

I sista finputsen inför ”SM i Sprint” på torsdag tog Joachim Grahn/Rickard Nilsson en ny övertygande asfaltseger med WRC-Focusen. Tvåan kom från arrangörsklubben Lunds AC, Håkan och Pamela Oddshammar med den något beskedligare R5 Fiestan var 23 sekunder bak på de fem ”sträckorna”.

Bästa 2WD blev återigen Rolf och Tobias Grybb men mötte hårt motstånd av Jonas Olsson/Jörgen Hildingsson i Kit Car Puman. Men för att slå en Opel krävs ändå lite mer och nu skilde 9,4 sekunder. Bakåt var det tuffare och Joacim Kristiansson/Maya Rangtoft var bara futtiga 0,6 sekunder efter.

Samma marginal skilde mellan vinnaren i B-VOC, Marcus Ekdahl/Roger Clausson och tvåan från Hörby, far och son Hansson, Jonas och Stefan.

I A-VOC/Grupp F vann Rolf-Arne och Felicia Nilsson, SMK Hörby, Volvo 940, jag skämtar så klart, men bästa Volvo blev man och tvåa i klassen. Den oslagbara kombinationen Grupp F- BMW, Peter Vestlund/Magnus Larsson är nu så överlägsna, att lyckas bli tvåa bakom dom känns som en seger. BMW:n var 36,8 sekunder före men tätare bakåt. 0,2 efter Rolf-Arne kom Lunds Daniel Ekdahl/Kjell-Arne Ekdahl.

Grupp E och RS domineras helt av förare från Hässleholms MK, etta Björn Hansson/Lyn anDersson, tvåa Victoria Lindh/Magnus Persson och trea Fredrik Dehlin/Madeleine Rudd Nielsen.

Skrev i går om att SMK Hörbys Ungdomsåkare Karl-Johan Ingesson hade en motig säsongstart med avåkning i Silverkongen. Nu har det lossnat för den Höllvikenboende Hörby-föraren och i helgen kom första segern. Gissar att pappa Lars-Johan är lite stolt…

Bilderna kommer från Henric Åkessons kamera.

*

För ganska exakt ett år sedan gjorde SMK Hörbys Ola Wingren en rejäl rullning i Dackefejden vilket resulterade i kostymbyte på VOC-940:an. I ny kostym gjorde Ola så comeback i Vinslöv i början av juni och till helgen skulle det bli skarpt läge när VOC-gänget skulle ta sig an Rally Edane i Värmland som deltävling i Sverige och Sommar-Serien med Ola som en av deltagarna. Nu ställs dock tävlingen med sina 140 anmälda in, med hänvisning till brandrisken i skogen.

-Tyvärr så måste vi meddela att tävlingen Rally Edane ställs in, hälsar arrangören MK Team Westom.

Det råder extrem brandrisk klass 5E i tävlingsområdet och räddningstjänsten rekommenderar att ställa in. 

Ny datum för Rally Edane meddelas efter sommaren och för Ola blev det en ”frihelg”.

Får väl sitta hemma och pilla navleludd istället så får vi se efter semestern vilken tävling vi kör! 

*

Jan Kopecky hade inga större problem att köra hem tjeckiska storrallyt Rally Bohemia och WRC2-topparen vann med över halvminuten tillgodo på Fordåkaren Vaclav Pech Junior. Trea men hela 1.18,6 efter kom Ole Christian Veiby som alltså tog sista pallplatsen i Skodas hemstad Mlada Boleslav. Finske talangen Juuso Nordgren slutade åtta och som elva rullade 58-årige Raimund Baumschlager in i sin comeback efter olyckan i våras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *