Hamilton tog sin andra VM-titel, Bertellli ny italienare i WRC, Gardemeister vill ha hjälp och SM-vinnare längtar…

Även om jag inte är någon större F1-lover så är det väl svårt att undvika att börja med upplösningen på årets VM i Abu Dhabi. Britten Lewis Hamilton tog sin andra och vad jag förstår också välförtjänta VM-titel. Mercedesföraren tog starten och valde för bekvämlighetens skull sedan att ligga kvar längst fram ända till han såg ”the chequered flag”. Det blev aldrig riktigt spännande och duellen mellan de två Mercedes-förarna uteblev då Rosberg på grund av tekniska problem hamnade för långt efter.
Hamilton blev nu den fjärde brittiska F1-föraren genom historien att vinna två VM-titlar. Han gör Jackie Stewart, Jim Clark och Graham Hill sällskap i den exklusiva klubben.

*
Ända sedan en extremt frän kurvtagning på Rämmen-sträckan i Rally Sweden några år tillbaka har jag gillat Nasser Al-Attayah. Visst, han är inte den snabbaste föraren i WRC men helt klart en färgklick. När han nu annonserar att han inte fortsätter i WRC2 som han vann i år, tycker jag faktiskt det är lite synd. Nasser kommer istället att fokusera helt på Middle East Rally Championship och även tävla i Rally Raid-tävlingar.
Kartläsaren, italienaren Giovanni Bernacchini fortsätter dock med WRC och kommer i fortsättningen att sköta notläsandet hos årets WRC2-trea, Lorenzo Bertelli. Han tar till nästa år klivet upp i WRC med en Fiesta och blir därmed första italienare i WRC på många år. Har inte full koll, men var inte Gigi Galli den senaste WRC-åkaren från Italien?

*
En annan förare med förflutet i WRC är Toni Gaardemeister som senast visat framfötterna i IRC. Krångel med budgeten gjorde dock att den 39-årige finländaren avbröt tävlandet mitt under säsongen 2012. Efter detta har det tävlats sporadiskt samtidigt som hans tjänster utnyttjas i WRC av Latvala som ”gravelcar”. Nu tar Toni Facebook till hjälp och önskar vägledning vad och var han ska åka till nästa år. BloggToni1Hemma i garaget verkar stå både en Super 2000-Skoda och en BMW så bilar finns, nu är det bara tävlingar han söker. Toni skriver, ” Jag planerar att åka några tävlingar med antingen en eller båda bilarna, eller kanske något annat…
Snälla hjälp mig att ge lite tips om var ni vill se mig köra? WRC, ERC eller nationella tävlingar, fast allt handlar så klart om budget, men något kommer att åkas. Idéer?”.
BloggToni2Skulle kunna tipsa honom om Falsterbosprinten till hösten. På Falsterbofältet har jag nämligen haft ”förmånen” att få åka med Toni när han och Tomas ”Gullabo” Jansson testade då helt nya Peugeot 106 Maxi för ett antal år sedan. En fullständigt vansinnig resa om ni frågar mig…

*
Nu flyttar STCC till Skövde för en deltävling och detta ute på flygfältet.
Kommer bli en stor happening och det blir något helt nytt när STCC tar Skövde flygfält i besittning nästa år, säger Jonas Lundin, vd för STCC.
– Finns väldigt många människor som bor i området, och som är motorintresserade. Det kommer bli mycket betong och det kommer bli tajt, kommer att smälla på bra, några bilar kommer nog att stå vid sidan om, så det blir spännande…

*
Noterar att regerande svenske mästaren i Otrimmat 2WD, göteborgaren Mattias Adielsson smider planer för 2015. Riktigt vad dessa består av har jag inte lyckats ta reda på, men den SM-vinnande Peugeoten är såld och väntar på sin nye ägare. Även detta är höljt i dunkel vem som ska överta bilen.
BloggMattiasMattias avslöjar enbart.
Lite nyheter väntar runt hörnet men inget är klart, längtar till 2015!!
Låter hoppfullt kan jag tycka. Men vänta, är det inte  en Opel Ascona som står och lurar i bakgrunden. Inte så konstigt att Mattias redan längtar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *