Grattis Mats på 44-årsdagen och presenten kommer imorgon, SSR drar igång med asfalt och dags att ”komma ut”…

Idag skippar vi allt vad WRC heter och koncentrerar oss mer på inledningen av South Swedish Rally. En dag för tidigt eller hur man ska säga, för idag fyllerMats Andersson, Eslövs MK med dotter Frida vann SMK Hörbys Express-Specialen. Asfaltkungen Mats Andersson 44 år. Vad jag tänker på med ”för tidigt” är att den perfekta födelsedagspresenten hade så klart varit seger i morgondagens inledning av South Swedish Rally Weekend med ”SSR-Asfaltsprint”. Mats i Protonen och den här gången med sonen och SMK Hörby-medlemmen Simon i högerstolen, går ut allra sist av de dryga sextio startande och har alltså full kontroll på fältet. Efter att ha kollat in startlistan så vet jag faktiskt inte vem som skulle kunna rå på Eslövs-elektrikern i morgon? Visst är det lite till att sticka ut hakan,men jag säger ändå så här, grattis på födelsedagen Mats och till segern i morgon…

*
I morgon drar det alltså igång, South Swedish Rally och då först med asfaltstävlingen som körs nästan inne i Tingsryd. Första start klockan 16.30 och då med min klubbkompis Robin Svensson i bil nummer ett, en läckert ”Pierre Fransson-grå” Volvo 240

*
För er som väntar på Silver-VOC:en blir det till att vänta ett tag, nummer 46 sitter där på dörrsidorna. Stefan och jag går ut i ett litet getingbo med  ”Volvo-underbarnet” Magnus Gad från Lessebo som leder klassen i SSRC före. Underbarn kan man väl säga när man lyckas köra upp sig från C till A-förare på ett enda år och sedan dessutom toppa i stentuffa SSRC.  Ett extra trumfkort levererade Roland i helgen som gick, dessutom utan att blinka till Magnus. Roland tömde lite i däcklagret och därför sitter där nu riktiga sulor på 940:an och allt detta så klart bara för att dj-las lite med mig. Efter mig kommer så Hässleholms Roger Sloberg i den lilla men vassa Cittran. En extra krydda är att ”RallyLive-gänget” finns på plats i Tingsryd och sänder både ljud och bild.

*
Återkommer med tips och annat på fredag inför det ”riktiga” SSR. Här startar bland annat Thord ”Todde” Johansson och idag kom jag på honom när han jobbade upp sig inför den tuffa uppgiften. Vissa kollar gamla in-carfilmer, andra joggar, vissa mediterar men BloggToddeTodde sätter sig och torrkör bättre hälften Heléns lilla fina Opel Tigra. Att han verkligen gillar Opeln är inte att ta miste på, har ni någonsin sett ett större leende?
Med detta säger jag även att i morgon blir det ingen blogg, behöver väl knappast förklara varför…

*

BloggBrink Samtidigt som vi rekar i Tingsryd, startar andra deltävlingen i Rallycross-SM i Arvika och där finns min gamle klubbkompis Tobias Brink på plats med sin Superlite Fiesta. Tobias aviserar lite tuffare körstil inför Värmlandsäventyret.
Bilen är i toppskick, motivationen på topp och vi lämnar vår hemmabas i Eslöv med ett starkt självförtroende, menar Tobias.
– Vi vet att detta blir en tuff deltävling, en utmaning som vi gillar!

*
BloggOlaFörsta poängen i tyska Porsche Carrera Cup tog Ola Nilsson i förra deltävlingen i Oschersleben. Nu väntar ett besök på F1-banan Hungaroring i Ungern. Hungaroring är en väldigt teknisk, långsam och svår bana, men vi hade ett bra test där inför säsongen och målet är fortsatt att försöka slåss i trakterna runt topp tio, säger Ola Nilsson.
Ola menar att nyckeln till framgång med största sannolikhet kommer att ligga i lördagens tidskval, ett pass som dock lär bli allt annat än okomplicerat i det 37 bilar stora startfältet.
Vi är nästan dubbelt så många bilar som i Formel 1, och de brukar ha en hel del problem med trafik på just Hungaroring.

*
Om nu någon mot all förmodan inte ska åka till Tingsryd i morgon så är kanske istället ett besök på Linderöds Motell något att tänka på. Här startar årets upplaga avMille Scania 2014 ”Mille Scania” ett rally för italienska bilar som Fiat, Alfa Romeo, Lancia och Abarth. Från Linderöd ger man sig ut på en lång runda med kontroller vid Humlalyckan i Ljungarum, Björkvikens badplats, Finjasjön och kyrkan i Hörja innan man når målet, Ljungbyheds Flygplats. Första bil ger iväg från Linderöd klockan 10.00.

*
BloggFordTill slut så känns det som att de är dags för mig att ”komma ut”. Lika bra att erkänna direkt, det här med Opel är en efterhandskonstruktion, egentligen är jag mer eller mindre ”borned and raised” i Ford. På bilden med mor och far är jag nog runt två år och bilen är hans stolthet en Ford Popular Pick up som gick både som ”glasmästarbil” och ”familjebil” då i början av femtiotalet. För många är mitt avslöjande kanske lite av sista biten av puzzlet för andra framstår beskedet med min Fordbakgrund mer som en chock. Inte nog med den här lilla ”pickisen” för efter denna följde även Ford Thames, Taunus och till och med en Escort läckert ”bronze-metallic” hos familjen Svensson och detta så sent som in på åttiotalet. Till mitt mycket klena försvar kan jag dock säga att jag aldrig själv ägt en enda Ford. Att vara delägare i en Ford ”sneruda” Anglia ihop med Roland måste väl ändå vara preskriberat vid det här lagt, det hände ju 1973…

*
Trevlig helg och så ses vi i Tingsryd!

 

Ett svar på “Grattis Mats på 44-årsdagen och presenten kommer imorgon, SSR drar igång med asfalt och dags att ”komma ut”…

  1. Dagens (29/5) Opelspaning på Motorhistoriska klubbens ”Gröna träffen” i Kyrkheddinge. Jo det fanns Saabar också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *