Fredrik Åhlin klar för WRC2 i Portugal, Ramona fyra på ”Motor-Annas lista” och det våras för ”cykelfingret”!

Vilket glädjebeslut som kom från Fredrik Åhlin i dag när han avslöjade att han gör Pontus Tidemand sällskap i WRC Vodafone Rally Portugal i början av april. Starten även här i WRC2-klassen kom som ett direkt bevis på hur bra DMACK-gänget tyckte Fredrik hanterade de tuffa förhållandena i BloggÅhlinRally Sweden. Förhållanden som där ställde extrema krav på såväl förare, bil och inte minst i slutändan, däcken. Med mycket strul inledningsvis med WRC2-Fiestan bet Fredrik och co-driver Morten Erik Abrahamsen i hop tänderna och kämpade sig till en fin tredje plats.

– Jag är så glad över att vi höll oss till både vår och teamets plan under rallyt, säger Fredrik.

– Vi var så nöjda med vår support från Dmack, känns kanon med ett sådant proffsigt team!
Efter Rally Sweden stack Fredrik till Åre för att jobba som instruktör, självklart med bilar och vid sidan av har det jobbats frenetiskt för att få till starten nu i början av april.
Det är en skön känsla att nu få berätta att anmälan är skickad och att vi kommer att köra, säger en överlycklig Fredrik.
Har sagt det förut och jag säger det igen, det kommer inte vara lätt men det kommer att vara värt det!

*
Gav ju ”bröstslåarna” på Expressen/Kvällsposten en känga i lördags över att Ramona Karlsson saknades på deras 100-lista över ”förtjänta tjejer”. Aftonbladets ”Motorexpert (?) Anna Andersson missade dock inte Ramona utan där klev SM-tvåan 2013 in på en fjärde plats. Listan gällde tio ”kvinnor som har gjort otroligt mycket för tjejerna inom motorsporten”.
Som etta placerar Anna Michéle Mouton med motiveringen ”Fransyskan vann San Remorallyt 1981 och 1982 var hon den dominerande föraren i rally-VM och tog tre delsegrar. Dock förlorade hon titeln eftersom hennes Audi allt för ofta gick sönder innan tävlingen var över. I dag är hon generalmanager för World Rally Championship och en av de absolut mäktigaste kvinnorna inom motorvärlden.”. Inga problem med detta från min sida.
Sedan följer ammerikanskan Danica Patrik som var den första kvinnan som vann ett lopp i amerikanska IndyCar 2008 och 2005 ledde hon klassiska Indy 500 i 17 varv, 2009 slutade hon trea. Förra året bytte hon till erkända NASCAR och där kör hon i år igen. Hon är en av de största stjärnorna i serien och en fantastisk förebild för tjejer med stora drömmar.
Som trea listaa Monisha Kaltenborn som hämtas från F1 där hon blev första kvinnliga stallchefen.
BloggRamonaSå på fjärde plats Ramona med motiveringen ” I fjol körde hon i från grabbarna i SM och blev första vinna att ta en totalseger i en SM-deltävling. I år är fokus ändrat. Hon tänker bli första kvinnan att köra VM i rallycross.”.
Sedan följer i ordning Claire Williams som femma, sexa Caroline Olsen, sjua Sussie Wolf. På åttonde plats Simona de Silvestro, nia Gnistornas speedway åkare Chatrine Friman Brantvik. På tionde och sista plats turkiske rallyföraren Burcu Cetinkaya.
Nu handlar det om tjejer som fortfarande är aktiva annars kan jag tycka att namn som Ewy Rosquist, Pat Moss Carlsson, Sylvia Österberg borde funnits på listan. För att inte snacka om Thina Thörner som kartläsare, hon om någon är väl bästa tänkbara representant för tjejer inom motorsport.
Ur skånsk synvinkel måste jag även framhäva min ständige ”rival” Viktoria Lindh med Grupp E-Golfen, ständigt oroande nu när RS-säsongen närmar sig…

*
Idag fick jag ett säkert vårtecken nämligen ”fingret” av en ”nyvårad” cykelfamilj. Mamma och pappa med varsitt barn på barnsadeln bak, hjälmarna korrekt placerad på de fyra huvudena. Bara det att man missat detta med att övergångställe inte med automatik innebär att bilar stannar för cyklister som använder ”zebraränderna” för att korsa gatorna. Såg ”Familjen Cykelkäck” i god tid, men tog för givet att man kunde de mest elementära trafikreglerna eller åtminstone hade något lite självbevarelsedrift inbyggt i kroppen. Men icke, familjens tanke var att bara dundra ut och korsa gatan medan bilarna självklart skulle stanna. Så blev det inte utan ”cykeltalibanerna” fick vänta, naturligtvis på gångbanan och när jag passerade kom ”fingret” från pappa Cykelkäck. Nyfiken som jag är stannade jag, backade tillbaka och frågade om problemet.
Du såg väl för h-e att vi skulle korsa gatan, skrek pappan.
Jag tittade på honom och svarade lugnt.
Ursäkta men jag såg inte att du gick, trodde du cyklade?
Det var då finger två kom!

 

 

2 svar på “Fredrik Åhlin klar för WRC2 i Portugal, Ramona fyra på ”Motor-Annas lista” och det våras för ”cykelfingret”!

  1. Caroline Olsen vill jag tillägga är en norsk tjej som kör STK 600 i road racing så pass bra att hon förra säsongen fick kontrakt med ett amerikansk team och tävlade i AMA serien där.
    Tror att hon kör där även i år.

    Hon tillhör eliten i norden och kör otroligt snyggt och framförallt fort.

    Skoj för Fredrik och hoppas han slipper problemen denna gången.

    Mvh Kennet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *