Ford klara två år framåt i WRC och tänk om Fredrik R. sponsrat PG!

Exalterad över Petter Solbergs namn på Ford-kontraktet glömde jag igår helt bort den andra stora glada rallynyheten. Ford World Rally Team är klara för WRC i minst ytterligare två år framåt. God natt alla ni dödgrävare som med bestämdhet visste att nu var det slut…
Ny huvudsponsor för M-Sport och Ford blir Castrol som tar över nu när Abu Dahbi bestämt sig för att satsa på annat. Lite kul är det att ett annat ökenland, Qatar går in som ny huvudsponsor för Citroén-teamet. Samtidigt skriver även nationalidolen Nasser Al Ataya (stavas det så?) på för fransmännen och övertar ”solstrålen” Räikkönens tredjeplats i teamet.
Nasser är en av de populäraste och ödmjukaste förarna i rallytoppen, siktar förresten även på att ta sig till OS i London. Då handlar det om någon sorts lerduveskytte och inte fyrhjulsladd med Cittran på löparbanorna om någon trodde det. Kanske Nasser till och med får möta Askeröds ende olympier Anders Dahlby som även han är händig med bössan. Vad bilkörningen anbelangar tror jag är egentligen helt säker, på att Nasser klår Dahlby med bindel för ögonen!
Förresten tänk tanken, landet Qatar sponsrar ett VM-Team i rally. Översätt detta, tänk om PG Andersson fått lite spons av Reinfeldt. Planerna på att åka SWRC med Protonen verkar nämligen vara i stort sett i hamn enligt Värmlands Folkblad. Då kunde Fredrik ha slantat upp och PG kört för ”Sweden Proton World Rally Team”. Visst hade det varit häftigt!
Igår var det dags för det årliga luciafirandet hos motorklubben. Nästan hundratjugo pers fick se och lyssna till ett stämningsfullt luciataåg innan det var dags att hylla årets pristagare. Drygt tjugoförare plus kartläsare, okej Klara Andersson, karting och Tobias Brink Camaro Cup har ingen kartläsare, men övriga hade sällskap. När det så var dags för stora gruppbilden på pristagarna blev jag nästan tårögd. Ålderspannet är från elva år till sextiofem plus, alla tävlar i samma klubb och i samma sport. Frågan jag ställer mig är, vilken annan sport kan visa upp detta? I simning är man ju i praktiken antik när man passerat tjugo. Fotboll, handboll och hockey kan man spela till trettio kanske sedan är det dags att börja mata duvorna i parken. Enda sporten jag kan komma på som har ungefär samma förutsättningar är orientering. En annan sak vi har gemensamt med skogsluffarna är att vi är i stort sett totalt bortglömda av riksmedia. När kunde man läsa, se på tv-sporten eller höra i Sportradion om hur det går för PG, Flodin och Sandell i jakten på en VM-styrning? Tänk vilken skillnad mot när halvtaskiga fotbollspelare skriver på för lika halvtaskiga utländska proffslag. Då är där aldrig plats eller intressebrist på redaktionerna…

3 svar på “Ford klara två år framåt i WRC och tänk om Fredrik R. sponsrat PG!

 1. Enda likheten med Nasser och mig själv är att vi båda tävlat med både bössa och bil. Resultatmässigt är det dock helt olika.

  Skytte är också en bortglömd sport som ibland vart fjärde år blir uppmärksammad i samband med OS. Glömmer aldrig Skanåkers medalj där de svenska journalisterna undrade vem denna ”Skanacker” var.

  Mest skriveri om skytte blir det när någon köper hus i närheten av en skjutbana och klagar på bullret. Inte helt olikt motorsport faktiskt.

  1. Hej Bengt och Staffan!
   Där har du en point, skytte är ju faktiskt en sport som har utövare i alla åldrar precis som motor och orientering.
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *