Flodin testar infrö IRC-premiären, Ramona känner sig som hemma i NZ och Östen vilken kille!

Även om det fortfarande känns väldigt tråkigt med IRC efter helgens tragiska olycka som kostade Gareth Roberts livet är det dags för nästa deltävling redan på fredag. Det är Geko Ypres Rallye i Belgien och här gör äntligen Patrik Flodin debut med ”Petter Solberg-Fiestan”. Det förargliga nyckelbensbrottet (eller var det armbågen?) i påskas har nu läkt och Patrik med co-driver Göran Bergsten är åksugna till tusen. Nu har man dessutom provat Super 2000-bilen och efter bara några korta testrundor kände Patrik att körningen började stämma.
Att svenskparet ska blanda sig i toppstriden är alltför mycket begärt, här gäller det istället att se och lära. Tar ett tag innan man når upp till f.d WRC-åkaren och den store hemmafavoriten Freddy Loix facit i det nästan trettio mil långa asfaltrallyt. Freddy har sju segrar tidigare och siktar på en åttonde i midsommarhelgen.
På andra sidan jordklotet i Nya Zeeland är Ramona och Miriam i full gång med ”reccen” och där har man vinter och det förväntas regn till helgens tävling. Med andra ord känner sig svenskorna precis som hemma, åtminstone vädermässigt…
Skrev ju igår lite om svenskarna öden i andra deltävlingen i danska Yokohamamesterskabet. Glömde att nämna vilken fantastisk insats Eslövs Östen Andersson, pappa till Asfaltskung Mats svarade för. Trea i klassen med sin måttligt vässade Kadett GSi och tia totalt är faktiskt något att skryta med. När man till detta lägger att Östen precis firat sin sjuttionde födelsedag kräver det respekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *