Flodin lär snacka kinesiska med hälsingebrytning…

Inte nog med att Patrik Flodin leder tre mästerskap för tillfället, VM, SM och Ryska rallymästerskapet utan nu ger han sig även i kast med ytterligare en utmaning, att bli kinesisk rallymästare.
Tillsammans med co-drivern Göran Bergsten förbereder han just nu starten i första deltävlingen av fem borta i Kina. Vad skriver man förresten, Rally-KM istället för som här hemma Rally-SM? Nu blir det inte Subaru som Ilsboexpressen ska ratta i ”Rally-KM” utan det blir en Mitsubishi EVO9:a för ett kinesiskt rallyteam som blir Patriks vapen.
Språket skulle man kunna tro blir ett litet problem, men har man klarat sig så bra i det ryska teamet som Patrik gjorde i fjol att det bar ända till slutseger, då är nog inte kinesiskan något problem. Kanske han lär sig kinesiska med brytning på hälsingemål? Blir det för jobbigt så består mekanikerna i teamet av finländare och australiensare så det lär säkert lösa sig.
Nu är det inte bara Patrik och Göran som åker till rallyt i Mohe, Heilongjiang province om två veckor utan man får sällskap av Patrik Sandell. Blir en intressant utmaning för de två som tillsammans med PG Andersson är våra stora hopp när det gäller internationella karriärer. Hade de varit födda i Finland hade säkerligen alla tre suttit i WRC-bilar vid det här laget. Det svenska näringslivet prioriterar istället som bekant de riktigt stora bredd och publiksporterna golf, ridsport, tennis och segling!
Idag har jag flyttats cirka 15-20 år tillbaka i tiden och ska så förbli ytterligare några dagar. Vad som har hänt, vi har fått nya mobiltelefoner på tidningen. Alla går omkring och småpillar på sina nya fina toppmoderna apparater. Dom kan allt, enligt uppgift ska det till och med gå att både ringa och svara i de nya telefonerna. Fantastiskt med tanke på allt annat som också finns i de små apparaterna…
Men självklart var där en som inte fick känna samma glädje som kamraterna över de nya underverken, jag. När jag följde instruktionerna för att få igång det hela, så talade displayen om att jag inte satt i SIM-kortet. Den hade fel, kortet satt på sin plats. Efter ett otal försök med av/på var det bara att ringa supporten som kom fram till.
– Ditt nya SIM-kort är trasigt, vi skickar ett nytt som du har om några dagar!
Så nu lever jag med en gammal ”vanlig mobil” som dessutom har ett telefonnummer som bara de närmast sörjande känner till. Tar lite tid att vänja sig vid att byxfickan är tyst, men så här var det förr och då gick det ju trots allt hyggligt. Bara att gilla läget och njuta så länge det varar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *