Fler bilar till årets Rally Sweden och en hemlig BMW…

Även om Rally Sweden-bossen Bertil Klarins förhoppning om sextio ekipage inte uppnåddes blev det ändå en bil mer än 2011. När anmälan stängde vid midnatt igår, hade 49 ekipage anmält sig till andra WRC-deltävlingen i Värmland.
Knappt femtio bilar hörs inte mycket, ungefär som en deltävling Södras RS-DM men det är ju lite skillnad på namnen. Hela gänget är som jag skrev igår anmälda och frågan är om Ford ska klippa sin sjätte seger i rallyt? Bertil Klarin tippade själv Jari-Matti Latvala och mitt hjärta säger samma sak. Men ännu mer klappar det för Petter Solberg som jag säkerligen inte är ensam om att unna en framgång efter allt slit de senaste åren.
Totalt är där deltagare från tjugofem länder i Rally Sweden så nog kan man kalla det ett ”världsmästerskap”. En som jag hoppas kommer utan förhandsanmälan är Kung Bore, vi vill ha riktig vinter med snö och is till Rally Sweden!
Tyvärr verkar Saab-Antonov kludda till det inte bara med Saab utan även Rally-VM. När hans bolag North One Sports gick i konkurs gav det följdverkningar. Bland annat har man ingen tidtagningsutrustning till premiären i Monte-Carlo, denna ägs nämligen nu av konkursboet. Även Rally Sweden kan få problem, men Klarin har redan kollat på alternativ så han är inte orolig. Han menar att även Monte-Carlo kommer att lösa sig men när Klarin samtidigt snackar om att advokater nu är inkopplade blir jag orolig. Advokater brukar betyda kludd och djävulskap, är nog klokt att titta på alternativa lösningar…
Fick idag ett kryptiskt brev utan avsändare, innehållande mitt eget visitkort från åttiotalet plus en liten, liten bild på en vilt sladdande BMW. Bilden har jag själv tagit och nu undrar brevskrivaren ” Det är jag som är på kortet. Kan du lista ut vem det är, vilken tävling och år? Lite att fundera på och ha det bra så länge.”
Har tyvärr inte haft tid att gå på djupet under dagen, men detektivarbetet är påbörjat. Inom några dagar ska jag ha svaret, tror faktiskt att jag redan är klar över det mesta. Men årtalen kring1981-84 är lite diffusa även om det känns som i går…

4 svar på “Fler bilar till årets Rally Sweden och en hemlig BMW…

  1. Hej.
   Nej det var inte Jan Kastenman, även om det var en bra gissning med tanke på ” vilt sladdande”. Gåtan är löst och lösningen kommer i bloggen framöver!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *