Felix försvarade Macau-segern, byter Abu Dhabi från WRC-Citroén till Ford och som vanligt ”ingen snö i Skåne”!

BlogggFelixPersonalen på det svenska Generalkonsulatet i Hong Kong visste vad dom gjorde när dom haussade upp Felix Rosenquists deltagande i ”VM-finalen” för Formel 3 i Macau. För andra året i rad vann den 24-årige smålänningen det som kallas den ultimata utmaningen för en F3-åkare. Felix var också mycket nöjd efter att ha försvarat fjolårsegern. Dessutom var han också förste svensk någonsin som blivit europamästare och satt rekord i antal pallplatser plus snabbast varv.
Det här var den perfekta avslutningen på min bästa säsong i någonsin, konstaterade en belåten Felix.

*
Tuffare tag i TCR-delen av Macau GP där en dramatisk startkrasch eliminerade trea av WestCoast Racings fyra bilar. Här försvann Huff, Gleason och Wong, den ende ”svensk” som kunde ta sig i mål var Gianni Morbidelli som slutade fyra.

*

2011 02 13 Finländske Fordföraren Miko Hirvonen tog sin andra raka seger i Rally Sweden. Bild. Tommy Svensson
Den ens död den andres bröd säger talesättet och detta kan även komma att stämma in i WRC 2016. På en brittisk motorsajt spekuleras det i att Abu Dhabi till nästa säsong flyttar över sina sponsormiljoner från Citroén till M-Sport. Ryktet känns inte helt grundlöst då Khalid Al Qassimi förklarat att samarbetet med Citroén skulle avslutas efter 2015.

Tror inte att Malcolm Wilson är svårövertalad att återigen pryda Fiestorna med Abu Dhabi loggor…

*
BloggStig1I Kenya fortsätter Stig Blomquist att leda East African Safari Rally efter dag tre och detta med cirka sju minuters marginal till Richard Göransson.BloggStig2 Idag tappade dock ”Mäster” lite tid då han fick stanna Porschen för att släppa fram en flock kor. En som jagar på bra bakifrån är Joakim Roman som nu ligger sexa.  BloggDavidÄnnu längre bak jagar David von Schinkel på med sin något sneda rosa Porsche…

*
Fick ett konstigt mejl idag från Håkan Grosch som skrev, ”Hej Tommy!
Tack än en gång för det du gör för svensk motorsport.
Du gav mig ett tips om detta med dubbla tröjor, men kan du förklara varför inte det putar ut på ryggen? Måste ha en förklaring om någon i min närhet frågar mig om jag någon gång skulle bli beskylld för att växt i färdriktningen.
Tacksam för svar.
MVH Håkan Grosch
PS/ Jag tycker med detta inte att du har växt på något ställe på kroppen mer än över axlarna.?☺”.
Enkelt Håkan, tröjorna var av en helt ny modell speciellt framtagen för tillfällen när all kyla kommer rakt framifrån. Här är isoleringen tjock medan ryggen för att man inte ska svettas så klart, bara består av tunt fibermaterial. Svårare var det inte…

*
I ett bitande kyligt London kördes i helgen Race of Champions som vanns av fyrfaldiga F1-världsmästaren Sebastian Vettel. I finalen slog han ut danske racingikonen Tom Kristensen som för fjärde året i rad var i final i ROC. Dagens tävling föregick av ”landskampen” Nations cup som den här gången vanns av Team England.

*
Fylls på i anmälningslistan till Sprint-SM:s vinterdel i Piteå i februari 2016. Just nu är man uppe i 35 anmälda, 12 i 4WD-klassen och 23 med enbart drivning på två av hjulen. Arrangören Piteå MS har maximerat till 30 bilar och jag vet inte riktigt hur man kommer att göra med gallring då 4WD-gänget fortfarande inte nått upp till maxantalet 15 i klassen. Fyller man då på med 2WD-bilar för att få ihop de 30 önskade åkarna eller gäller 15 i varje klass?
Bland de senaste att anmäla sig är min klubbkamrat Fredrik Nilsson som i par med Mikael Ottosson satsar på ett SM-guld med den blå 940:an.

*
BloggSnöInte helt obekant att jag har lite dåligt minne och vad är det nu ”vinterexperterna” bruka säga. Är det inte något i stil med att i Skåne kommer ingen snö och här nere är aldrig någon vinter. Därför behövs inte heller bilen vinteroptimeras med bra däck. Fyrhjulsdrift är ju bara löjligt, kommer ju aldrig någon snö i Skåne. Bilden tog jag när jag skottade bort runt 30 centimeter blytung snö från min garageuppfart och det är min granne som tack vare friska dubbdäck lyckas ta sig ut. Ingen snö i Skåne rent skitsnack…

*
BloggGrillFör att ni inte ska tro att jag bara hittar på här i bloggen så kommer här beviset på gårdagens vintergrillning. Det blev riktigt gott om jag får säga det själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *