Endast ett jordskred kan hindra Bäcklundh från att vinna sitt första Midnattssolsrally!

Behöver jag påpeka det igen, Kenneth Bäcklundh leder Midnattssolsrallyt precis som jag tippade i onsdags!
Med bara en etapp kvar ska det väl närmast till ett jordskred eller att den engelska ”kvalitetsvagnen” inte håller samma höga kvalitet som andra engelskbyggda bilar ( obs, ironi ). Nu tror jag inte att det blir så, utan att Kenneth kör hem en både säker och välförtjänt seger. Förste att applådera blir Motorbloggaren!
Med en marginal på över minuten till PO Davidssons Volvo är det klart att den gamle rallycrossåkaren får inrikta sig på att bli tvåa. Men trean Tony ”Roten” Jansson vill säkerligen något annat, fram till Bäcklundh når Roten aldrig, men en Volvo borde vara en munsbit för vår kanske allra vassaste ”klassiker” över tid…
Nu verkar Stig Blomquist gett upp för gott, sågs vid servicen civilklädd och lugnt spankulerande. Tror att han redan nu laddar för 2011!
Ber om ursäkt Rune Nilsson, SMK Hörby. Du var inte alls över tre timmar efter toppen, något datastrul gav dig den här toktiden, vilket rättades till så småningom. Bäcklundh behöver dock inte känna sig stressad av Kadettåkaren från Höllviken som ligger 75:a efter andra dagen.
Bättre går det för ”elexpressen” från Gärsnäs som ligger 61:a med Mersan. Kanske inte allra snabbast ,men han kör den största bilen och det som gäller, är som vanligt.
”Killar med hjärna, kör bilar med stjärna”.
Frågor på detta?
Tråkigt nog blev inte rallyt helt förskonat från personskador och den som drabbades den här gången var hårdsatsande rörmokaren KB Ling från Kolsva. Den nya Opel Rekorden förvandlade han till skrot på dagens näst sista sträcka, som tur var klarade sig både han och kartläsaren utan större skador. Värre var det med Opeln, en gång ett av mästerverken från Russelheim, nu mer skrot än mästerverk.
Hade ett snack med en av mina många ”kunnskapare” som följer rallyt. Han har bara sett en enda specialsträcka och menar att där är det mest blaha, blaha. Istället är det på serviceplatserna som det är action!
Han skickar även passning till Motorbloggaren med sina raka trettiosex år i Värmland och Rally Sweden.
Rally Sweden är piss i jämfört med detta. ”Detta är rally var när det är som bäst!”
Har lite svårt att säga emot. Att sportchefen istället tycker att jag måste bevaka när nioåringarna spelar handboll på Täppetstranden i Åhus känns lite tunnt…

3 svar på “Endast ett jordskred kan hindra Bäcklundh från att vinna sitt första Midnattssolsrally!

 1. Naturligtvis trodde även jag på Kenneth Bäcklund efter fjolårets insats och en bättre bil i år. Sedan var Kenneth mycket säker under sin aktiva period och ytterst sällan åkte han av. Mycket bra att åka så fort med lite tävlande. Det enda han åkt tidigare i år är som föråkare i Alesvängen i juni. I fjol åkte han Varvloppet som föråkare inför Midnattsolsrallyt.
  Att som P-G gjorde, utmana Kenneth på Kabelvägen, var inget klokt beslut. Kenneth har stora delar av släkten i västra delen av sträckan.
  Vad jag däremot inte trodde det var att de flesta favoriterna skulle försvinna. Att de fyrhjulsdrivna försvann gjorde inget för de har inte i Midnattsolsrallyt att göra.
  PS Höll på att glömma att Kenneth är med i en mycket fin klubb, Vara MK. Naturligtvis är även jag medlem där. DS

 2. Tjena!
  Jag tycker att du som brukar ”gnälla” på att rally får för lite plats i media, ska börja med att försöka få din så kallade ”sportchef” att inse att det finns fler sporter än handboll och fotboll här i världen!! Då kanske vi får läsa mer än en liten notis om Midnattsolsrallyt och liknande motortävlingar!

  Tack för en riktigt bra blogg!

  Ps. fråga Patrik hur det går för Hammarby. Det va länge sen han nämde dom i sin krönika!! Forza Malmö!! Ds.

  1. Hej.
   Tack för berömmet kul att du gillar bloggen. Vad gäller sportchefen så är han faktiskt, trots att han är Hammarbyare, mycket välvilligt inställd till motorsporten. Vågar nästan lova att det inte finns en enda tidning i landet som har bättre koll på motorsporten än vi, men självklart kan vi bli ännu bättre.
   Har kollat runt lite i tidningarna här på jobbet och då är det bara att konstatera att Kristianstadsbladet står sig väl i den konkurrensen. I stort sett har ingen av dessa någon text om Midnattssolsrally, utom i de lokaltidningar där man haft uppehåll och liknande. Men visst hade jag tyckt det varit ännu roligare om jag fått mer utrymme för Midnattssolsrallyt.
   Sedan måste man också vara lite ärlig, det lokala intresset är minimalt. Rallyt startar i Jönköping och går i mål i Västerås. Endast fyra skånska ekipage i startlistan två i fortåkarklassen och två i Regularity och inget av dessa från Kristianstadsbladets spridningsområde. Rallyt har ingen som helst mästerskapsstatus och är egentligen eller borde åtminstone vara, mer en kul grej än tävling. Tyvärr har tävlingsmomentet tagit över helt och hållet vilket jag inte tror riktigt var meningen när man startade om 2006…
   Vad gäller det sista, är detta en mycket känslig punkt i sportchefens liv för tillfället, ställer upp till hundra på Forza Malmö!
   Vi hörs
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *