Enbart Rally-SM i South Swedish Rally och tomtevarning i Malmö!

Igår ringde Lasse Mattsson, ordförande i South Swedish Rally med anledning av det jag skrev på bloggen häromdagen. Med ”eftertryck” dementerade han ryktet om att förvandla SSR till en tävling för historiska bilar.
– Det diskuterades löst för några år sedan, men blev inte och kommer aldrig att bli aktuellt, sa Mattsson.
Istället drog han SSR-planerna för 2012 lite kort och den största nyheten är att det blir Rally-SM och NEZ, punkt slut.
– Inga supportklasser överhuvudtaget kommer att köras i SSR till nästa år, avslöjade Mattsson.
Istället satsar man fullt ut på SM och hoppas att det lockar fler deltagare än de senaste åren. Sverige-Serien och DM innebär mycket merjobb, medan det ekonomiska utbytet inte riktigt står i proportion till detta.
Tävlingen kommer även att bantas till tvådagars tävling med start fredagen den 18 maj
(dagen efter Kristi Himmelsfärdsdag) och målgång på lördagen. Detta efter önskemål från förarna som tycker det blir onödigt dyrt med tredagar. IRC-tankarna finns dock kvar, men mer som en vision enligt Mattsson.
Julen verkar komma tidigt i år, redan nu är tomtarna på stan eller vad ska man annars tro om utspelet från Malmöpolitikerna Karolina Skog (MP) och Ewa Bertz (FP). Helt klart verkar deras debattartikel i gårdagens Kvällsposten ha föregåtts av ett riktigt glöggparty ( vilket man innerligt får hoppas, annars är det riktigt illa). Än en gång dammade paret av det som verkar vara många politikers våtaste dröm, ”trängselavgifter”. Detta i lilla Malmö vilket gör att man tar sig för pannan.
Tomteduon kommer fram till att det bara finns fördelar med dessa avgifter. Man beskriver det som ” en fantastisk möjlighet för Malmö” fortsätter med ” … minskar trängseln och därmed också skadliga utsläpp. Dämpar buller och underlättar framkomligheten”. Mellan påfyllningarna av glögg kommer man även på att ”…med trängselavgifter kan Malmö bli en än mer levande stad mitt i Öresund”.
Problemet är ju bara, precis som politiska redaktionen skriver i sitt svar på tomte-artikeln, ” Har Malmö sådan trafikträngsel att stora problem och köer uppstår?”. Man ger själv även svaret ”NEJ!”.
Nej tomtar, ta ni en svängom till vid glöggrytan och fundera ut något annat bättre dj-elskap till oss gräsrötter. Det är trots allt vi som skulle ha pröjsat er våta dröm, taxiresorna betalar vi ju redan så för er del skulle extrautgiften inte ens märkas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *