En ”ny” Meeke i årets WRC, Ramona säljer ”tjejkörd” Skoda, lite mer om Thorp och Motorbloggaren sover dåligt…

Det är en helt ny BloggMeekeKris Meeke vi nu ser i Citroéns WRC-team, borta är den hårdsatsande Kris och istället är det en mer sansad Kris som numera sitter bakom ratten. Till sin hjälp att ändra den psykiska inställningen har han tagit hela Citroén-teamet, inte minst co-drivern Paul Nagle är delaktig i förändringen.
Jag har inte jobbat med Kris på några år, men helt klart är det en annan förare vi ser idag än den jag åkte med tidigare, menar Nagle.
Även Citroén-bossen Yves Matton är medveten om förändringen.
Tredjeplatsen i Monte var bra för honom, konstaterar Matton.
Det var lite chansartat att fråga om han ville köra för oss det här året med tanke på att han ifjol körde två tävlingar med Citroén och ändå lyckades med konststycket att krascha tre gånger.
– Nästan som ett riktigt ”joke”…
Själv är nordirländaren ödmjuk inför fortsättningen på WRC, de närmaste tre tävlingarna har han aldrig kört.
– Kommer att bli supersvårt i Sverige, Mexico och Portugal, kör för att skaffa erfarenhet. Den perfekta inledningen i Monte har utan tvivel stärkt självförtroendet, menar Meeke.

*
Börjar rulla på med lite tävlingar på hemmaplan, i lördags inleddes Upplands DM-serie med Toyotaseger i Påverundan genom Kjell Sandberg. Tretton sekunder skilde till Mikael Åhman och som trea slutade B-föraren Gustav Thorsell i den lite udda R2-Peugeoten. Inte lapp på luckan precis, bara 56 förare körde DM-premiären.
Tom Axelsson genrepade inför Rally Sweden Historic genom att vinna Appendix K-klassen med sin Audi quattro.

*
Noterar att Ramona Karlsson har sin WRC-Skoda till försäljning för det facila priset 1,2 miljoner. Ramona skriver,BloggRamonaRallybilen är ute till salu nu by the way. Vill ni ha ett leende upp till örsnibbarna, en explosion under häcken och en upplevelse som är en miljard bättre än Liseberg, så är det bara att komma och köpa. Tjejkörd är den också.”.
Hmmmmm, tjejkörd trodde jag betydde att en bil körts lugnt och försiktigt, så hur tänkte du här Ramona?

*
Inte bara Sveriges snabbaste tjej som säljer sin bil, BlogggAndersAnders Hasselgren annonserar nu även ut ”Snövit” den blek eller om man vill fisvita 240-VOC:aren som i fjol var en av Silver-VOC:ens svurna fiender. Inte så att Anders och sonen Andreas ska lägga hjälmarna på hyllan, utan tror till och med att ny VOC redan inköpts. Ett tips Anders, gör som Ramona men ändra tfrån ”tjejkörd” till ”kärringkörd”. Detta kan vara argumentet som skiljer mellan att bli kvar i garaget eller att du kan sätta ”Såldskylten” i vindrutan…

*
Spinner lite vidare på Ismail och Lars-Erik Thorp då Ismail igår mejlade mig,
Hej Tommy.
Det var trevligt inslag om mig. Lite Info om tiden hos Torph. Jag bodde hos Lars-Erik cirka ett år och Svanström var kartläsare åt honom. Då bodde också Tina Thörner och Kjell.Arne Thorp också där. Vi bodde granne med Mats Karlsson.
Jag var med Lars-Erik på alla tyska tävlingar han körde. Servade också åt Jerry Åhlin i Svenska Rallyt när han körde Opel Ascona B. Jag och Jerry Åhlins pappa Rune körde( flög) däckbilen mellan sträckorna, en Opel Corsa med fulldubbat!!!!!!!!!!!!
Det var tider det !!!!!!!!!!!
Hälsningar
Ismail”.
Lite frågande ställer jag mig till detta med Tyskland Ismail? Du skriver att du var med Lars-Erik där, men känner jag dig rätt så var det säkert tvärt om? Lars-Erik var väl med dig…
Passar på att önska lycka till i Rally Sweden med den nybyggda Escorten!

*
Har sovit lite dåligt inatt och funderade lite i morse på vad detta kunde bero på. Efter ett tag kom jag fram till den mest troliga orsaken, sömnproblemet berodde säkert på att 940-åkare Thord Johansson ringde upp mig i går.
Hej Tommy, behöver ditt personnummer för att kunna anmäla oss till Falsterbosprinten!
Han hade alltså inte glömt och att minnet är helt intakt hos ”Bagaren” blev bekräftat när jag kollade på anmälningslistan till Falsterbosprinten. Här stod klart och tydligt, Thord Johansson/ Tommy Svensson, SMK Hörby Volvo 940. Tro f-n att man inte kan sova…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *