Danske Brian snabbast i Lille Mats Rallysprint, men hade Mats haft några pållar till så…

Någon påstod att det var mitt fel att det gick käpprätt åt h-e för Stoffe Nilsson i Lille Mats Rallysprint, eftersom jag tippade honom som vinnare. Vet inte om jag kan ta det på mig, känns inte riktigt rätt…
Visst jag tippade Stoffe som etta, en riktig lågoddsare. Vad ingen och allra minst Stoffe räknat med, var att motorsportens charm slog till direkt efter start. För det är ju det som är charmen med motorsport sägs det, att allting som kan dj-las gör så. Stoffe kom i perfekt avvägd sladd ut på gatstenen efter start och när nästa pollett bara skulle tryckas in, då händer ingenting. Troligen en växelförare som inte ville vara med och leka och så var det över…
Stoffe var så laddad inför starten, kände knappt igen honom och nu skulle han bara vinna inget snack om saken. Var bara det där med motorsportens charm han inte räknat med. Istället för ännu en seger så lastade han och åkte hem till Vinslöv, orkade bara inte se på eländet.
Fjolårstvåan och årets segrare dansken Brian Madsen menade att det inte spelat någon roll. Efter målgång konstaterade Peugeothandlaren iskallt.
– I år skulle vi bara ta honom, så enkelt var det!
Asfaltskungen Mats Andersson med en bil som är nästan hundra hästkrafter svagare än Brians supermaskin bjöd ändå tufft motstånd.
– Den här hinken går bara inte att köra fortare, menade Mats efter finalen.
Brian ska nog vara glad att där inte är en tjugo-trettio hästar mer under huven på ”hinken”, då hade det nämligen inte blivit dansk seger i Lille Mats, tro mig!
Annars tycker jag inte jag behöver skämmas för mitt förhandstips. Så här tippade jag och rätt placering inom parentes:
1.( Bröt) Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
2.(1:a) Brian Madsen Dansk Rally Club Peugoet
3.(2:a) Mats Andersson Eslövs MK Proton
4.(5:a) Ebbe Nilsson Hässleholms MK Ford
När så inte femman Johnny Pedersen inte kom till start gick min gardering Kim Madsen in som trea bak Mats. Själv är jag nöjd med tipset och hade bara inte växelskitet kladdat för Stoffe, då kunde det blivit full pott…
Annars blev årets upplaga som vanligt ännu en lyckad tillställning för Wilke, hans killar och tjejer. Lite regn på slutet ställde till det för bland annat hemmaföraren Viktoria Lindh. Med en säker andra plats i sikte tog hon det enligt egen utsago lugnt. Ändå tappade Ekonomi-Golfen greppet bak och färden slutade i en stabil järngrind. Varken hon eller sambon till höger skadade sig, men Golfen behöver en riktig uppsnyggning till nästa race. Synd om Viktoria, för hon körde väldigt snyggt och talangen finns där helt klart. En kraschad Golf är ändå bara en smekning mot vad pappa Stefan åstadkommit under sin långa karriär…
Till slut blev det bara för Wilke att hissa Dannebrogen i topp, dansk seger i landskampen med 22-33. I kampen med aktiviteterna på Stortorget blev det dock jordskredseger. Drygt tvåtusen på Garnisonen mot ett drygt hundratal som marcherade med plakat.
Mattias Ekström fick en drömstart i DTM-premiären på Hockenheim. Tvåa bakom Bruno Spengler är perfekt inför fortsättningen och som Mattias sa i radiosporten.
– Ingen som vunnit premiären har sedan stått som slutsegrare, så detta är helt perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *