Bouffier tog WRC-Hyundaien till första (?) totalsegern, Peugeot dominerade i DM3, inte mycket från SSR eller Kopparberg…

Kan inte svära på det, men har Hyundai tagit någon totalseger med nya WRC-i20:n innan dagens i Rallye Antibes Coté d´Azur med ”testpiloten” BloggBouffierBryan Bouffier? Hur som helst fransmannen och årets Monte-tvåa visade att både han och Hyundaien är vinnare när kombinationen vann den franska mästerskapstävlingen på Medelhavskusten med lite över tjugo sekunder tillgodo på Julien Maurin i en minsta lika vass WRC-Fiesta. Man kan gott säga att de här två var ganska överlägsna, trean Pierre Roche med en WRC-Mini var drygt åtta minuter efter…
Med detta i bagaget lär självförtroendet ha stärkts hos Team Nandan inför Rally Germany. Kan kanske till och med Thierry Neuville knipa en pallplats, asfalt är ju mer eller mindre hans rätta underlag?

*
Lite mer Hyundai, Dani Sordo som ”sitter på bänken” fram till Tyskland går nu ut och säger att han hemskt gärna vill fortsätta hos koreanerna även 2015. Med tre brutna av tre möjlig är inte cw:et precis något som imponerar på Nandan, låt gå att det varit ”mechanical issues” men ändå.
Jag känner mig verkligen bekväm med bilen, förklarar Sordo.
Kanske vi behöver lite mer ”power” och fixa lite smågrejor som hindrar oss från att avsluta rallyn, men bilen är faktiskt väldigt bra!
Hyundai har hela sex förare i årets WRC-team, men bara Neuville har kontrakt även för 2015. Kan man anta att det är lite spännande i gänget inför nästa år?

*
Mer asfalt, idag avslutades ”DM3” alltså deltävling tre i danska mästerskapet, ”EcoTech Rally Himmerland” utanför Hobro på norra Jylland. Vann gjorde Christian K Jensen med nya Peugeot 208 T16 och detta före märkeskollegan Ib Kragh i den äldre 207:an. Lite mer än tjugo sekunder skilde de båda åt. På tredjeplats slutade Jan Becher i en Subaru medan Lille-Mats bekantingen och regerande mästaren BloggTimTim Svanholt (bilden) körde in som fyra med Mitsubishin. Noterbart var att bara tre förare tvingades bryta, dessutom alla tre med mekaniska problem.

*
Väljer att helt bortse från dagens stora grej, South Swedish Rally då det än så länge inte är färdigkört plus att det är väldigt svårt att få en helhetsbild med upplägget att dela startfältet. Dessutom ”laggar” min dator hela tiden när jag försöker hitta fram till de aktuella resultaten. Orsaken är så klart ”SBT” eller ”skit bakom tangenterna” , oavsett vilket har jag inte mer koll än att Stoffe Nilsson leder med Anders Jonasson som tvåa och Jocke Grahn trea. Återkommer i morgon med mer kött på benen.
För att visa att jag ändå är ”med i matchen” så väljer jag två bilder på ”föråkaren” och Presidenten Lars Servin. BloggServinBloggServin2Finlir i motorrummet med Bengan-spisen och så den modifierade bakskärmen. Men uppriktigt sagt Lars, var inte 240:an snyggare förut?

*
Kan väl nämna att Kolsvas förlängda anmälan än så länge inte givit så värst mycket respons, nu är man uppe i 103 namn varav 15 i Regularity-klassen. När beslutet togs var det väl strax över nittio anmälda så vi får se om den förlängda tiden hjälper till? Senast att anmäla är Ola Axelsson med 940:an som för tillfället är i full gång nere i Smålandsskogen.

*
Kollade även lite på resultaten på Kopparsvängen, eller skulle kolla om man ska vara helt korrekt. För av någon anledning kommer detta upp ”Tävlingsledningen har valt att inte visa resultatet just nu”. Vad som orsakar detta val är för mig en gåta, men det finns så klart en logisk förklaring ska bli intressant att ta del av denna…

*
Med detta önskar jag en fortsatt trevlig helg.

2 svar på “Bouffier tog WRC-Hyundaien till första (?) totalsegern, Peugeot dominerade i DM3, inte mycket från SSR eller Kopparberg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *