Blött WRC i Wales väntar, Andreas M. vill smaka mer ”blod”, PG sadlar om till rally öde 2016 och vilka är ungdomarna?

BloggWalesMed två dagar kvar till WRC-finalen svämmar mitt Twitterkonto nästan över av bilder och ”news” från testerna. Vad gäller bilderna (David Higgins’ McRae tribute Impreza) visas den ena bilen skitigare än den andre och så här långt tyder allt på att det blir ett riktigt gammaldags ”RAC-Rally” till helgen. Riktigt i benämningen brittiskt skitväder, med regn och dimma. Det enda som verkar komma att saknas till helgen är snö…

*

Andreas Mikkelsen (NOR), Ola Fløene (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Finland 2015

Stort intresse knyts så klart till Andreas Mikkelsen/Ola Fløene efter segern i Spanien och även den här gången spänner den norska Polon med #9 på bakrutan musklerna.
Nu har apan hoppat ner från våra ryggar, nu kan vi sätta ner foten och köra Rally Wales GB utan någon som helst press, menar Andreas.
Till wrc.com konstaterar Andreas att han har ett särskilt förhållande med Wales efter att som 17-åring flyttat dit, detta för att få körkort lite tidigare än hemma i Norge.
Dessutom körde jag mitt allra första WRC-rally här och därför är det alltid skönt att komma tillbaka. Precis som Rally Sweden så är Rally GB lite som hemmatävling för mig!
Att han är ännu mer segersugen går inte att ta miste på i rallyt som han klassar som ” a bit tricky, as the special stages are extremely muddy and slippery”.
Jag har smak av ”blod” efter Spanien, vill nu ha ännu mer och detta så fort som möjligt, säger Andreas med ett skratt.

*
BloccKubicaEn som har mer press på sig än Andreas är Robert Kubica där helgens tävling av experter betecknas som en vattendelare för den f.d F1-åkaren. Ett bra resultat och han kan bli kvar i WRC-klassen och då kanske köra utvalda tävlingar 2016. En halvbra insats och det kan bli ett steg ner till ”Divison två” och WRC2 (om Robert frågar mig skulle jag föreslå detta, risken är dock liten…) där det faktiskt gick riktigt bra för honom med ett guld 2013 som resultat. Ett ”retired” i resultatlistan på söndag och risken är stor att WRC mister en färgklick och istället blir racingcirkusen en sådan rikare…
Rally Wales GB blir Kubicas första rena grustävling sedan Finland i somras. På de spanska grussträckorna inledde han starkt, ledde faktiskt tävlingen tills än en gång Fru Fortuna satte sig i baksätet och resten är historia. Nu är han dock optimist efter Spanien.
Vi ska göra vårt allra bästa i helgen och så hoppas vi att äntligen kunna göra ”a clean rally”.

*
Mycket PG Andersson nu, igår avslöjades att han frivilligt släppte Marklund Polon till Thomas Bryntesson för kommande RallyX-final i Argentina. Samtidigt berättar PG i Värmlands Folkblad att han återigen skiftar fokus från rallycross till rally.
Jag ska se om det går att få till något i Svenska Rallyt, säger han till VF.
Han förklarar rakt på sak att han inte förväntar sig någon fortsättning på rallycrossen med tanke på årets klena poängskörd, istället har rallysuget växt sig starkare. Först och främst jobbar han med en start i Rally Sweden 2016 och då i något mer ekonomiskt försvarbara WRC2. Men även en satsning på Rally-SM kan vara aktuell vilket måste ses som en gudagåva för hårt luttrade SM-arrangörer. Ett affischnamn som på allvar borde kunna utmana Jerker Axelsson & Co.
Jag ska se om det går att få till en satsning med en R5:a i ”Svenska”. Det vore verkligen roligt att gå in för det och utmana Pontus (Tidemand) lite där och sen köra på hobbynivå under resten av året.

2011 0209 Att Fordbossen Malcolm Wilson är glad att över att PG Andersson rattar en Ford i Rally Sweden går inte att ta miste på. Bild: Tommy Svensson

Till VF avslöjar han att planen är att hyra en R5-Fiesta från Malcolm Wilsons M-Sport, ett team som han känner väl och som höll honom med WRC-bil 2011 (bilden).

PG Andersson leder SWRC-klassen i Rally Sweden
Senast PG, då i par med Emil Axelsson körde Rally Sweden var annars 2012 och då vann Årjängs-profilen WRC2-klassen i en Proton Super 2000 före ERC-tvåan Craig Breen och så Pontus Tidemand trea. Fast allra snabbaste WRC2-bilarna kördes av nuvarande VW-åkarna Sebastien Ogier och Andreas Mikkelsen som körde Skoda utom tävlan.

Nu är det här bara tankar och planer än så länge, det är långt ifrån klart. Men det vore jäkligt skoj, avslutar PG.

*BloggUngdom
I helgen som gick samlades 40 unga lovande motorsportutövare på Bosön för att försöka ta en plats i Svenska Bilsportförbundets Juniorlandslag 2016. Här fick ungdomarna prova på allt från fysiska tester, presskonferenser, teoriprov och även simulatorkörning. Efter detta ska nu ”Uttagningsgruppen” välja vilka som sedan ska ingå i respektive landslag.
Kollar på bilden och tror jag hittar en som jag känner igen, rallycross-tjejen Magda Andersson från Löberöd och Simon Olin, från Kristianstad. Måste säga att jag är mycket förvånad över att inte SBF delar med sig av den här informationen till landets lokaltidningar? Inte ens en namnlista på vilka som varit på lägret finns i artikeln. Är det egentligen så konstigt att våra motorsportungdomar syns så dåligt i media, när media inte får en rimlig chans att skriva om dom när det verkligen händer något…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *