Bertil Klarins sista Rally Sweden och Saab byts mot kebabgrill!

Då har verkligheten kommit ikapp efter Rally Sweden men vilken fantastisk helg det blev i Värmlandsskogen!
I år var det verkligen i ett riktigt vinterrally inte bara mycket snö och is så var det ju även ifjol, utan dessutom ”extremkyla” som man brukar skriva i kvällspressen. Känns som att man får gå tillbaka till sjuttiotalet för att hitta samma ingredienser.
I samband med rallyt avslöjade rallygeneralen Bertil Klarin som fyller 65 år, att nu får det vara nog någon yngre får ta över. Visst måste den här dagen komma, men ändå känns det lite skakigt. Det ska man ha klart för sig, att utan Klarin tror åtminstone inte jag att Rally Sweden varit VM-premiär i år…
Den åttonde mars kommer FIA beslutet om det blir VM för värmlänningarna även 2012, att man ens behöver ställa frågan förvånar. Det är klart att det måste bli ett Rally Sweden även då, man får ju toppbetyg från alla ”höjdare” år efter år. Vilken annan tävling kan uppvisa samma organisation, säkerhet, disciplinerad publik ( ja, jag vet att det krökas en del i skogen vilket inte är optimalt om man säger …) och som pricken över i, en fantastisk julkortsinramning. Klart att det blir VM 2012!
Bortsett från själva rallyt och den friska satsningen på sträckorna, så är behållningen att träffa gamla rallykompisar i förskingringen. Till exempel sprang jag på en smålänning jag känt i många år. Han gjorde comeback i klassiskt rally för två år sedan med en Saab Sport, något annat än Saab finns inte under mössan på den här småländske djurgårdsupportern. Comebacken gick så där, storstryk på de två första sträckorna från den blå Kadetten. Ökade takten för att hinna med och gjorde som så många Saabåkare före honom gjort, la ”långnosen” på taket. Efter lite riktning och strykning blev det ytterligare en tävling men nu är bilen till salu.
Kunde ju naturligtvis inte undvika att fråga hur det går med försäljningen. Prislappen var hög på Saaben, ungefär som för ett mindre hus i Göinge. Djurgårdaren började svamla om många intressenter, bla. bla,bla men troligtvis hamnar den i Belgien, avslutade han.
Han kompis var dock ärligare.
– Var det inte så att det var turk som ville köpa den, han som tidigare åkt Moskovitch och menade att han var van vid tvåtaktare?
Saabägare såg inte glad ut och humöret ökade inte.
– Han bjöd väl hälften och så en begagnad kebabgrill, var det inte så, undrade Saabägarens kompis.
Hur det än var, så blev affären aldrig riktigt klarlagd. Vi skildes som ”vänner” och han önskade mig lycka till med den ”ljusblå bajamajan” (alltså min Kadett)…
Som sagt verkligheten är ikapp, även om det är en fridag i dag. Har ägnat mig åt en massa pappersjobb för efterföljaren till PR Tryck Classic Rally Cup som jag var med om att starta för elva år sedan. Nu har cupen bytt namn till Teknos Classic Rally Cup och det börjar dra ihop sig till premiärtävlingen i Simrishamn om en dryg månad.
Får väl erkänna att det känns lite oroligt med tanke på vintern. Hinner det verkligen att våras så pass att det kan bli grusdebut med Originalaren på Österlen? Håll alla tummar som finns att kylan snart viker undan, annars…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *