Avrundning av SSR med ”Börje” som bäste skåning, militären fortsätter dj-las med rallyfolket och WRC-Ramona ringde…

Måste runda av lite South Swedish Rally innan det kan förpassas till historiearkivet. Uttryckte mig lite slarvigt (inte första och inte sista gången…) när jag utnämnde Rickie Borgström till ”Bäste Skåning” i årets rallyBloggRick(bilden på den ”riktiga” Volvon). BloggMikaelDetta trots att Per ”Börje” Andersson (bilden) från Hässleholm besviket upplyste mig om detta vid rampen i lördagseftermiddag. Börje ”läser” till östgöten Mikael Lindquist och var mycket besviken över en sen punktering som puttade ner paret från pallen i Otrimmat 4WD till en femte plats.
– F-n också det är precis som vi inte ska lyckas fullt ut, menade Stoffes f.d kartlots.
– Men vi klarade som tur var att göra mig till ”Bäste skåning”, en klen tröst just nu…
Mycket riktigt, med sjutton sekunders marginal tog Börje hand om den åtråvärda titeln ”Bästa Skåning”!

*
BloggTidemandBesviken var också Pontus Tidemand (bilden och det är inte Åhlin som pekar med fingret…) som jag trodde skulle dominera Otrimmat 2WD efter uppvärmningen i Portugal. Men Fredrik Åhlin visade att han nu hittat tillbaka till både formen och körglädjen vilket gav seger. En betongsugga förstörde framvagnen på Pontus Fiesta vilket förstörde chanserna till bra tider och efter detta blev det till slut en tredje plats.
– Tråkigt att det blev som det blev, det var en rolig fight och man blir såklart lite avslagen när det slutar så här.
– Men vi har fått den träningen vi ville ha och kunde passa på att testa lite olika körtekniker inför det som komma skall (Grekland i slutet av maj), berättar Pontus efter rallyts sista sträcka.

*
Extra trist för Pontus som hade storfrämmande i hejarklacken då styvpappa Henning Solberg fanns på plats i Tingsryd. Men du Henning, mattsvart RS-Focus är det så där dj-la snyggt egentligen? Jag tycker ”lacken” för tankarna till ”torgraggarna” hemma i Hörby

*
Så har då Rally Småland stött på patrull i form av Fortifikationsverket som fortsätter att dj-las med de flesta. I vintras var det Sprint-SM som var målet för ”surgubbarna” och nu är det alltså nykomlingen Rally Småland. Motiveringen till att arrangörerna inte får låna Ränneslätt för två mil specialsträcka är att det ” inkräktar på jaktmöjligheterna”. Tävlingsledare Thore Lax är besviken (undrar om det räcker med besviken? Jag tror Thore är fly förbannad, det hade jag varit…) och säger i en intervju till Radio Småland.
– Givetvis ett avbräck för oss, framförallt då det är ett område som är väldigt utslagsgivande, med olika vägkaraktärer och framförallt har man tillgång till en lång sträcka.
– Självklart blir detta mer jobb och vi måste skynda, vi måste ju lämna in tillståndsansökningar i god tid också.
Någon fara för tävlingens existens ska det dock inte vara.
– Inte på något sätt, lovar Lax.
Har skrivit detta förut, vad händer på Svenska Bilsportförbundet, vad konkret har ”Blåjackorna” gjort sedan militären/Fortverket började med sitt trams för snart tio år sedan? Inte mycket vad jag kan förstå och vad hände med motionen från moderaten i början av året, en motion som ämnade stoppa tramset. Men exakt hur SBF och vidare genom Riksidrottsförbundet stöttat och jobbat med frågan är höljt i dunkel. För att inte säga i en kolsvart sopsäck. Det är väl där frågan hamnat till alla rallyarrangörers förtvivlan och det är hög tid att SBF agerar i frågan och detta med kraft. Ingen möda, ingen sten ska förbli orörd från deras sida för att lösa detta problem och det måste lösas snabbt menar jag!

*
Alltid kul när blogginläggen leder till reaktioner och i synnerhet postivia sådana som med det är mejlet från There´se Landström från Karlstad. Hon skriver,
” Vill börja med att säga att det verkligen är kul att du skriver om vår nya tävling i din blogg. Dock lite vilseledande blev det. Rally Karlstad är inget undantag från andra rallytävlingar när det gäller vilka man riktar sig till så självklart är tävlingen öppen för alla och inte enbart yngre förare.
Att vi vill gynna en junior med ett pris var en av visionerna när vi drog igång tävlingen. Hela tävlingen grundar alltså inte enbart på det. Priset kan tilldela den junior som utmärker sig oavsett bilklass.
Vi kan vara dåliga i sverige på att främja den yngre generationen så kan juniorpriset på något sätt hjälpa en förares tävlande så är vi mer än glada.”
Ett förtydligande alltså och det var också precis så här jag egentligen trodde det skulle vara.

*

BloggsuzukiNu verkar också Suzuki vara på väg att utveckla sitt rallyengagemang och detta med en Swift i R5-utförande med namnet Suzuki Swift Maxi Rally Car. Bilen är byggd för det nyzeeländska mästerskapet och drivs av en artonhundrakubikare med turbo utan restriktor (tillåtet där, långt bort från FIA då funkar det). Bilen ska köras av Emma Gilmour med Claire Mole som co-driver. Mole är inte helt okänd för oss här hemma då det var hon som i många år åkte med ”AsfaltkungMats Andersson både i England och här. Nu har hon säkert det mycket lugnare på andra sidan jordklotet…

*
Precis när jag ska trycka på ”enter” ringer Ramona Karlsson, fortfarande i ”segerrus” efter tredjeplatsen i SSR och frågar?
– Du Tommy, TV4 Sporten ska ha med oss i sin sändning och de undrar om jag är den första tjejen som varit på pallen i en SM-tävling och i tyngsta klassen?
– Ingen visste klart besked så jag tänker jag ringer till dig, du vet ju det mesta som är värt att veta om rally (det är nu jag rodnar)…
Jag gav besked till Ramona att så vitt jag kan minnas, har ingen gjort en sådan bedrift tidigare, åtminstone inte i ”modern tid”. I mitt fall rör detta sig ända bak till sjuttiotalet. Hoppas jag har rätt?

.

4 svar på “Avrundning av SSR med ”Börje” som bäste skåning, militären fortsätter dj-las med rallyfolket och WRC-Ramona ringde…

 1. Pernilla Walfridsson(Solberg) vann Grp N o var 2:a tot. i Östgötarallyt 1998! Thorzelius vann! Var nere o tittade på SSR o Ramona var det största utropstecknet! En kanonkörning!

  1. Hej.
   Som jag skrev, ”hoppas jag har rätt” men så var alltså icke fallet. Märkligt att inte Miriam har bättre koll på släkten?
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *