All time high i SSR där Svenska Rallycupen inleder, Satsar på Opel och bisarra pepparkakor!

Ser ut som att ”eventet” South Swedish Rally 2014 har alla utsikter att bli en riktig höjdare. Inte nog med att lördagens tävling (31 maj) ser ut att kunna bli en ”all time high” vad gäller antalet startande. Även nyheterna asfaltsprint på torsdagen och grussprint på fredagen kan locka många startande. Redan klart är att SSR på lördagen ingår i Sydsvenska Rallycupen plus DM för både Södra och Småland. Till detta kommer så nyheten att SSR även blir premiär för allt större Svenska Rallycupen. Cuparrangörerna har även infört lite nyheter i klasserna enligt: ” 4WD slås isär till två cupklasser, A 4WD samt B/C 4WD.
Klass 4 & 5 kommer att innehålla GrF RWD, GrN 0-1400cc samt R1B.
Vi hoppas att AppK skall öka i startande för att stärka sitt berättigande som egen cupklass. Vi fortsätter med en cupklass för AppK. AppK -71 (utan noter) samt AppK 72-81 (med noter).
Vi skapar en Inbjudningsklass för GrF FWD (som kommer få en egen prispott, men info kommer inom kort).”. Mer info på www.svenskarallycupen.seBloggCup

*
Fick idag en ”hjulhälsning” från Jonas Olsson, Åhuskärrs snabbaste 2WD-åkare ( Jocke Grahn med WRC-Focusen innehar samma titel i 4WD…) och då berättade han att anmälan till Rally-SM Sprint Vinter i Umeå var skickad.

BloggJonas Men frågan är om det blir någon tävling, varnade Jonas lite uppgivet.
Kollade häromdagen och då var det barmark och plusgrader, inga bra förutsättningar för vinterrally!
Något alarm från arrangörerna har dock inte kommit så förhoppningsvis är Jonas farhågor inte mer än just farhågor. Annars verkade SM-vinnaren från 2012 vara åksugen till tusen med sin relativt nyinköpta Kit Car Puma. En som åkte Puma på sin tid är numera helt rallycrossberoende Andreas Eriksson och i hans gömmor hittades faktiskt grejor för att göra den ”Gule-Puman” till en vinnarbil på både snö och grus. Snön tyckte Jonas inte var några problem men när det kommer till grussträckor var han mer tveksam.
– Grus, då blir det ju stenskott…
För tillfället är fyrtio bilar anmälda till Umeå som ingår i SM-veckan precis som i år. Startfältet är också tungt med sjutton anmälda i 4WD varav sex WRC-bilar.

*
Då ser det bättre ut i Jämtland där arrangören av Offerdalingen den 11 januari meddelar följande och bifogar även bildbevis,BloggOffer Jättefina väger med bra botten och lagom höga plogkanter i Offerdalingen.
Har nu varit ute och kollat på vägarna till Offerdalingen 2014. Vägarna ser jättefina ut, bra med is i botten och lagom höga plogkanter. Det blir fyra SS, totalt 59 km SS som även kommer att användas på Östersund Winter Rally i slutet på februari. ”.
Då är det bara att hoppas att anmälningarna strömmar in så att Barth tycker det är lönt att skriva noter…

*
Julklapp redan lillejulafton blev det när jag läser att GM lägger ner Chevrolet försäljningen i Europa. 2015 blir sista året för ”Cheva.fansen” att få en ”riktig amerikanare” tillverkad i Korea om jag inte är snett på det. Nu har inte Chevrolet försäljningen stört mig överhuvudtaget men när jag längre ner i pressmeddelandet läser, ” Nu ska man i stället satsa på Opel, och förhoppningen är att det gamla tyska bilmärket ska kunna ta fler marknadsandelar om Chevrolet inte längre konkurrerar på samma marknad.”. Nästa steg blir kanske ett nytt ”Opel Team Sweden”, historien i rallyskogen är redan bekant, framtiden för Opel som tung aktör i rallysporten finns kanske bak nästa krön…
När man läser att GM förlorat 18 miljarder dollar bara i Europa sedan 1999 förstår man att något måste göras. Kan det vara läge att satsa på en retroversion av Rally Kadetten ett tips jag bjuder på..

*
Julen är som alla vet tomtarna och pepparkakans gyllene tid, men frågan är om Viktoria Lindhs ”dödskalle-pepparkakor”BloggPeppar verkligen täcks in av julens budskap? Hur som helst så har det bakats plåt efter plåt hemma i Malmö av de smått bisarra kakorna. Inte utan man undrar hur det kunde bli så här för Viktorias pappa Stefan, han har mig veterligen inga som helst böjelser åt varken hårdrock eller dess konstiga symboler. Förhoppningsvis är kakorna uppätna till RS-premiären så jag slipper smaka. Räcker mer än väl med att känna nederlagets bittra smak efter den svarte Golfen…

*
I morgon kommer den ”riktige” tomten, då borde jag egentligen få lite ledigt  men det kommer blogg ändå!

Ett svar på “All time high i SSR där Svenska Rallycupen inleder, Satsar på Opel och bisarra pepparkakor!

  1. Precis plöjt igenom Hyundai´s filmer om WRC i20:n och det verkar lovande hoppas de kan utmana VW och Cittra under säsongen.
    Det vore en bra julklapp.

    God jul och hoppas på mycket (som vanligt) skvaller och sanningar.

    Mvh Kennet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *