Tom K. klar för Rally Uppland med Skoda, så även PG med BMW och SMK Hörby en del av dagens ”Wheels for feels”.

För oss som är födda ”in the good old days” var Pingsthelgen i likhet med Midsommar två av årets höjdpunkter, åtminstone ur festsynpunkt. Sedan var där några klåfingrig dj-el som fick för sig att Annandagpingst var onödig och plötsligt blev Pingst en helt vanlig lördag-söndag. Som bekant hyllar jag det som alltid varit och därför håller jag även pingsten lite helig och dagens Motorbloggen blir både kortare och med färre ämnen. Till exempel skickar jag allt med tävling vidare till ”Pingstdagen”, det vill säga i morgon.

*

En kul nyhet hinner jag dock med, SMK Hörbys SM-trea Tom Kristensson har nu gjort klart med start även i nästa deltävling i Rally-SM, ”Rally Uppland” i kommande månadsskifte.

Foto: Pierre Skytt

Det är nu bekräftat att vi startar nästa deltävling i Tierp och Rally Uppland efter ett bra resultat i Rally Nyköping, berättar Tom.

Jag och Andreas (Johansson) känner att vi måste ge SM en ärlig chans!

Starten sker återigen med Keane Motorsports Skoda Rally2 berättar Tom.

Det fungerar kanon med tjeckerna och deras team!

Lite ur hand i mun är det som gäller för Tom och efter Tierp är inget klart.

Det är efter Tierp ganska långt till nästa tävling i SM så vi får se hur läget ser ut… 

Fortsatt stiltje i anmälningslistan och antalet är ungefär samma som i går, knappt 50 SM-åkare plus ett 20-tal utanför SM-poäng.

Foto: Pierre Skytt

En som kom in i dag var PG Andersson/Anders Fredriksson som gör ny start med DRIVE VXO:s fräna BMW 1M. Med detta seglar återigen PG längst upp i favoritlistan.

*

Inte så ofta att man känner sig lite betydelsefull men när jag och mina kompisar i SMK Hörby, Rickard Andersson, Ola Wingren, Lars Servin och Bertil Gunnarsson deltog i fantastiska Melwin Stålhammars ”Rullstolsrace”, Wheels for feels” högg det till i hjärteroten. Att som 12-åring i rullstol ha denna energi att göra något för alla sina kompisar i samma situation, renderar för mig ny kandidat till ”Bragdguldet”. Att se när alla rullstolar drog iväg framför Lågehallarna och den glädje man sedan visade efter fullföljt lopp, var väldigt roligt att få vara en del av.

Foto: Tommy Svensson

Melwin med familj hade dessutom lyckats engagera skånske ”Superspelemannen” Danne Stråhed som underhållare, bara detta en prestation. 

Foto: Tommy Svensson

För SMK Hörbys del var det mest att visa upp tre rallybilar, Rickards Subaru, OlasVolvo 940 och så dragplåstret ”Silver-Kadetten”. En som direkt kom fram till oss var unge Milton som hade om jag säger det lite milt, ett visst rallyintresse. Visade bilder på pappas Audi, pumpade Ola på allt om 940:an innan Rickard fullbordade dagen genom att lyfta på Subaru-huven.

Foto: Tommy Svensson

Milton ställde frågor och visade att han visste vad han snackade om, medan Rickard stolt visade det finputsade motorrummet. 

Foto: Tommy Svensson

Tuffare blev det när John Carlsson, brorson till f.d.. ordförande Servin envisades med att trycka in sina modiga centimeter och kilon i Olas 940. Efter ett visst tråcklande (obs. underdrift) kom John ner i stolen, för att sedan efter ännu mer tråcklande försöka ta sig ur samma stol. Till slut lyckades vi få ut honom vilket gjorde att Ola ställde en fråga.

Hur tror du detta hade fungerat om du skulle gjort samma sak i en kraschad bil som ligger på sidan?

Frågan lär aldrig få något svar då John snabbt beslutade att rally inte är något för honom…

Fortsatt trevlig pingst!

Ett svar på “Tom K. klar för Rally Uppland med Skoda, så även PG med BMW och SMK Hörby en del av dagens ”Wheels for feels”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *